Bojić: Svi će glasati bez problema

Izvor: B92, 16.Nov.2013, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojić: Svi će glasati bez problema

Kosovska Mitrovica -- Kosovska policija počela je obezbeđivanje biračkih mesta na kojima će u severnom delu Mitrovice biti ponovljeno glasanje u tri biračka mesta, kaže Željko Bojić.

Regionalni šef operative Kosovske policije dodao je da, za sada, nema saznanja da bi se moglo ponoviti nasilje od 3. novembra.

"Već od sinoć policija je počela preduzimanje određenih radnji, a jedinice K9 i AUDIT tima obavile se pregled biračkih mesta. Nakon obavljenog pregleda, policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je preuzela 24-časovno obezbeđenja tih objekata", kazao je on.

U nedelju će već od tri sata ujutru biti, kako je najavio Bojić, angažovan kompletan starešinski kadar regionalne Direkcije policije, tako da će već pre otvaranja biračkih mesta na njihovom obezbeđnju biti po 30 policijskih službenika koji će, prema operativnom planu, zauzeti svoje pozicije.

To će, prema njegovim rečima, biti jedan širi prostor unutar kojeg policija neće dozvoljavati nikakvo okupljanje, jer će to biti radni prostor policije.

Pored toga, na raspolaganju u pripravnosti biće jedna jedinica interventne policije koja će u slučaju bilo kakve potrebe delovati, naglasio je Bojić.

On je rekao da, za sada nema, saznanja da bi se moglo ponoviti nasilje od prethodnog puta.

"Ako dođe do takve situacije, policija će veoma brzo reagovati i svakom biraču će biti omogućeno da bez ikakvih problema izađe na glasanje i da tom prilikom nema nikakvih neprijatnosti", naglasio je Bojić.

Bojić je kazao da će Kosovska policija sutra imati punu podršku i saradnju sa Euleks policijom i Kforom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

KPS preduzima bezbednosne mere za izbore

Izvor: RTS, 16.Nov.2013

Kosovska policija sprovodi mere za obezbeđivanje biračkih mesta na kojima će biti ponovljeni izbori u severnom delu Kosovske Mitrovice, rečeno je u KPS-u. Za sada, nema saznanja da bi se moglo ponoviti nasilje od 3. novembra, navode iz KPS-a. ..Šef operative kosovske policije Željko Bojić rekao...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.