Blic: Pajtić otišao u političku ilegalu

Izvor: B92, 27.Sep.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Blic": Pajtić otišao u političku ilegalu

Beograd -- Bojan Pajtić, dojučerašnji predsednik Demokratske stranke, nakon povlačenja sa mesta šefa poslaničkog kluba odlazi u političku ilegalu, navodi “Blic”.

Osim toga, Pajtić je naveo da više neće govoriti za medije.

“Neću više davati nikakve političke izjave”, napisao je Pajtić u SMS poruci novinarima “Blica” kao odgovor na pitanja.

Pajtićev naslednik na mestu predsednika DS Dragan Šutanovac kaže da je za Pajtićevu ostavku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saznao iz medija.

“O bilo kakvim ostavkama, pa i u poslaničkoj grupi nije bilo govora, niti sam ja to zahtevao. Tim pre me je iznenadila Pajtićeva odluka objavljena na društvenim mrežama, a o kojoj me nije i lično obavestio, iako smo po objavljivanju rezultata izbora razmenili poruke, rekao je Šutanovac.

Kako kaže, ne zna ko bi mogao da bude novi predsednik poslaničkog kluba demokrata jer nije ni razmišljao o promenama u poslaničkom klubu.

Beogradski list tu navodi da stvari u DS za sada funkcionišu bez problema, kao i da se u sedištu demokrata juče se okupio jedan broj funkcionera.

”Neformalno smo razgovarali, dogovarali smo se kako ćemo dalje i niko nije najavio povlačenje”, izjavio je jedan od zvaničnika.

Kandidatkinja za potpredsednika DS Nataša Vučković izjavila je juče da novoizabranom rukovodstvu DS želi što bolji rezultat u narednom periodu i da će ona i dalje biti aktivna u stranci, jer je na to obavezuju glasovi koje je dobila na unutarstranačkim izborima.

Portparolka DS Aleksandra Jerkov izjavila je juče da će DS uskoro izabrati i zamenika predsednika stranke, kao i stranačke organe. Zamenika predsednika DS bira Glavni odbor na predlog lidera stranke, i to će biti jedan od potpredsednika.

“Na stranačkoj skupštini koja će biti održana u narednih mesec dana biće izabrani Politički savet, članovi Predsedništva, Glavnog odbora i Izvršnog odbora, kao i generalni sekretar”, navela je Jerkov.

Ipak, Milan Popović, doskorašnji sekretar DS i bivši predsednik opštine Zvezdara, i Amir Bislimi, poslovni direktor, napustili su stranku.

Popović je na mestu sekretara stranke bio od juna 2014. godine do pre otprilike mesec dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.