Izvor: Nezavisne Novine, 02.Feb.2016, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bizarno: Fekalnim "bombama" na Južnu Koreju

PJONGJANG - Sjeverna Koreja je izvela poprilično bizaran "napad" na Južnu Koreju, piše koreajoongangdaily.com.

Režim Kim Džong Una već neko vrijeme šalje u susjednu državu flotu balona koji sadrže propagandne letke u kojima se pljuje po SAD i južnokorejskoj vladi. Međutim, nedavno su "pojačali" sadržaj svojih balona u kojima se, osim propagandnog smeća, nalazi i pravo smeće, kao što su opušci cigareta ili korišćeni WC papir.

Sudeći prema vojnim izvorima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << iz Pjongjanga, ovo je svojevrsna osveta jer Južna Koreja emituje svoju propagandu u blizini granice, samo što to rade putem ogromnih zvučnika preko kojih puštaju pop pjesme i poneku kritiku Kim Džong Una i njegovog režima. Oni su tamo postavljeni nakon četvrtog nuklearnog testa/detonacije koji je Sjeverna Koreja izvela na početku godine.

Spomenuti baloni bi ili eksplodirali u vazduhu (imali su namješteni tajmer), "sejući" svoj sadržaj, ili se spustili na zemlju, gdje su ih za svaki slučaj pregledali pripadnici južnokorejske policije, kako slučajno ne bi bilo riječi o biološkom oružju. Ali, pronašli su samo puno raznovrsnog otpada. Doduše, korišćeni WC papir možda bi mogao da se svrsta i pod biološko oružje...

Inače, slanje balona preko granice, bilo s porukama ili pošiljkama, razvili su prije više godina južnokorejski aktivisti.

(NN/jutarnji.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

KIM ZASIPA JUŽNU KOREJU FEKALNIM BOMBAMA: Šalje im balone pune upotrebljenog ve-ce papira

Izvor: Kurir, 02.Feb.2016

Severna Koreja izvela je poprilično bizaran "napad" na Južnu Koreju, pišu lokalni mediji...Naime, ta država već neko vreme u Južnu Koreju šalje balone koji su ispunjeni propagandnim pamfletima. U pitanju su pogrdne poruke na račun SAD-a i južnokorejske predsednice Park Geun-hje koju nazivaju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.