Bivši vlasnici blokirali gradnju jeftinih stanova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2010, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši vlasnici blokirali gradnju "jeftinih stanova"

BEOGRAD -

Oko pedesetak bivših vlasnika parcela na mestu nekadašnje kasarne "4 Juli" u Beogradu, gde danas treba da počnu pripremni radovi na izgradnji 5.106 jeftinih stanova, blokirali su jutros ulaz od te voždovačke kasarne.

Naslednik jednog od vlasnika, Borisav Milanović rekao je Tanjugu da obeštećenje za oduzeto zemljište posle Drugog svetskog rata na toj lokaciji traži više od 300 ljudi, a da je reč o oko 58 hektara.

On je naglasio da trenutno, njihova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << delegacija pregovara sa Ministrom za prostorno planiranje i životnu sredinu Oliverom Dulićem u tom Ministarstvu.

Milanović je predočio da su bivši vlasnici već vratili dva kamiona sa ulaza i da će tu ostati sve dok ne bude postignut dogovor o finansijskom obeštećenju novcem, ili dobijanjem stanova u protivrednosti oduzetog zemljišta.

Vlasnici imaju razna rešenja - o tome da im je vraćena zemlja, o zakupu, a čak i rešenja da će im biti isplaćen novac koji do sada nisu videli.

Milanović je rekao da će bivši vlasnici, ukoliko ne budu postigli dogovor sa resornim ministarstvom, tužiti državu Srbiju pred Evropskim sudom u Strazburu.

Okupljeni imaju transparente na kojima, između ostalog, piše "Od vojske očekujemo da nas brani, a ne da nas pljačka".

Kako je ranije bilo najavljeno, pripremni radovi za gradnju 5.106 jeftinih stanova na prostoru bivše beogradske kasarne "4. juli" na Voždovcu, treba da počnu danas.

Građevinski stručnjaci i investitori zainteresovani za učešće na tenderu za izgradnju, očekuju da će projekt pomoći da građevinska industrija Srbije oživi u narednim mesecima.

Ukupna površina kompleksa je oko 500.000 kvadrata, stambeni prostor trebalo bi da obuhvati oko 360.000 kvadratnih metara i predviđen je za stanovanje 20.000 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeli radovi uprkos blokadi

Izvor: B92, 30.Avg.2010

Beograd -- Počeli pripremni radovi na izgradnji oko 5 000 stanova na Voždovcu, uprkos protestu oko 50 bivših vlasnika parcela na mestu nekadašnje kasarne "4. jul"...Naslednici starih vlasnika parcela na kojima će biti izgrađeni jeftini stanovi jutros su blokirali prilaz kasarni. Ni sastanak sa...

Nastavak na B92...

Počeli pripremni radovi za gradnju stanova na Voždovcu

Izvor: Studio B, 30.Avg.2010

Pripremni radovi za izgradnju stanova na lokaciji nekadašnje kasarne "Vojvoda Stepa Stepanović" na Voždovcu, a u okviru projekta masovne stanogradnje Vlade Srbije, počeli su danas. ..Radove, koji podrazumevaju izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa sa 4.578 stanova i 147 lokala, otvorio je ministar...

Nastavak na Studio B...

Pocinje gradnja jeftinih stanova u Beogradu

Izvor: Economy.rs, 31.Avg.2010, 00:08

Pripremni radovi za gradnju 5.106 stanova na prostoru bivse kasarne "4. juli" na Vozdovcu treba da pocnu sutra, a strucnjaci i investitori zainteresovani za ucesce na tenderu ocekuju da ce projekt pomoci da gradevinska industrija ozivi u narednim mesecima.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.