Biser Francuske kuhinje: prelepi kiš loren sa dimljenom pečenicom

Izvor: Telegraf.rs, 06.Mar.2017, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biser Francuske kuhinje: prelepi kiš loren sa dimljenom pečenicom

Sastojci:

Testo:

- 200 g mekog brašna

- 100 g maslaca

- 1 jaje

- malo soli

Fil:

- 200 g dimljene pečenice

- 100 g rendanog sira

- 100 g mariniranih šampinjona

Preliv:

- 3 jajeta

- 200 ml kisele pavlake

Priprema:

U brašno dodati so, jaje i polako dodavati maslac isečen na listice. Rukama utrljavati masnoću i  umesiti glatko testo pa ostaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << 1 sat da odstoji u frižideru. Sitno iseckati dimljenu pečenicu i šampinjone, a sir narendati. Izvaditi testo iz frizidera, rastanjiti ga i njime obložiti pleh za kis. Ivice treba malo da izviruju. Preko testa staviti fil i preliti umućenim jajima sa kiselom pavlakom. Peći 30 minuta na 200 stepeni i služiti toplo, isečeno na trouglove.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Potpuno drugačija “Čupava Kata” – ovaj put sa višnjama

Izvor: Telegraf.rs, 06.Mar.2017

Sastojci:..Testo:..- 250 g brašna..- 125 g maslaca..- 1 jaje..- prstohvat soli..- 50 g šećera..- 1 vanilin šećer..Fil:..- pakovanje višanja..- 1 puding od čokolade..Slatke mrvice:..- 175 g brašna..- 75 g šećera..- prstohvat soli..- 1 vanilin šećer..- 100 g maslaca..- ½ praška za pecivo..Priprema:..Testo:..Od...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.