
Izvor: Telegraf.rs, 06.Mar.2017, 12:48 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Biser Francuske kuhinje: prelepi kiš loren sa dimljenom pečenicom
Sastojci:
Testo:
- 200 g mekog brašna
- 100 g maslaca
- 1 jaje
- malo soli
Fil:
- 200 g dimljene pečenice
- 100 g rendanog sira
- 100 g mariniranih šampinjona
Preliv:
- 3 jajeta
- 200 ml kisele pavlake
Priprema:
U brašno dodati so, jaje i polako dodavati maslac isečen na listice. Rukama utrljavati masnoću i umesiti glatko testo pa ostaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << 1 sat da odstoji u frižideru. Sitno iseckati dimljenu pečenicu i šampinjone, a sir narendati. Izvaditi testo iz frizidera, rastanjiti ga i njime obložiti pleh za kis. Ivice treba malo da izviruju. Preko testa staviti fil i preliti umućenim jajima sa kiselom pavlakom. Peći 30 minuta na 200 stepeni i služiti toplo, isečeno na trouglove.
(Telegraf.rs)
Potpuno drugačija “Čupava Kata” – ovaj put sa višnjama
Izvor: Telegraf.rs, 06.Mar.2017
Sastojci:..Testo:..- 250 g brašna..- 125 g maslaca..- 1 jaje..- prstohvat soli..- 50 g šećera..- 1 vanilin šećer..Fil:..- pakovanje višanja..- 1 puding od čokolade..Slatke mrvice:..- 175 g brašna..- 75 g šećera..- prstohvat soli..- 1 vanilin šećer..- 100 g maslaca..- ½ praška za pecivo..Priprema:..Testo:..Od...