Besplatna škola stranih jezika za mlade

Izvor: RTS, 27.Mar.2015, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatna škola stranih jezika za mlade

Omladinski klub Užice, uz pomoć grada, organizuje besplatnu školu stranih jezika za mlade ljude, sa evidencije Biroa za zapošljavanje i van njega. Uz profesore koji su, takođe, sa Biroa rada, prošle godine školu stranih jezika prošlo je 100 mladih uzrasta od 15 do 35 godina.
Neki od ovih mladih ljudi prvi put se susreće sa učenjem stranog jezika. Neki su osnove prošli u srednjim školama ili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na fakultetu, ali ono što je najvažnije, razgovor, slažu se, najteže je savladati.

"Svi učimo pravopis, gramatiku, vremena, ali nikako da dođemo do toga kada odeš negde da se snađeš, potrebno je vreme. Sutra zbog posla, a i u toku školovanja, bar početni nivo da završim pa ću posle i srednji, a možda i viši", kažu polaznici.
Pravo iz školske klupe pred đake. Studije je završila 2014. godine, i dok traži posao u struci ima priliku da svoje znanje pokaže i podeli sa polaznicima.
"Komunikacija ide u oba smera, dakle, postaviti pitanje i dati odgovor na njega je ključ za početni nivo", kaže Kristina Matović, nastavnica.
U prostorijama Omladinskog kluba gde se održavaju časovi engleskog jezika, skoro muk. Nastavnica Kristina se, kažu, mnogima učinila stroga.
Polaznici će dobiti sve potrebne knjige i radne sveske. Predavanja su im dva puta nedeljno, u večernjim satima, po završetku dnevnih obaveza.
Nakon tri meseca i oni će u svoj CV dodati potvrdu o znanju engleskog, španskog ili francuskog jezika.
"Prošle godine su prijave trajale dve nedelje, a ove godine su već za nekoliko dana popunjene sve grupe. Za španski jezik, grupa za srednji nivo je ona grupa koja je prošle godine završila početni", kaže Vladan Virijević, koordinator Omadinskog kluba.
Polaznicima ovih kurseva, jedino što je potrebno jeste dobra volja, a kada ima volje, nadje se i način, jer za razliku od privatnih škola stranih jezika, sa cenom od oko 20 hiljada dinara, ovde sve je besplatno. Cilj je brze pronalaženje posla. A od ove godine uz novinu, ko želi, može i persijski jezik da nauči.
rts.uzice@rts.rs
+381 513 552

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.