Beograđanka: Četiri decenije gradske lepotice

Izvor: Danas, 22.Apr.2014, 23:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beograđanka: Četiri decenije gradske lepotice

Četrdeset godina se navršilo juče otkako Beograd kao jedan od svojih najznačajnijih i najlepših simbola ima - „Beograđanku“! Tako građani glavnog grada zovu Palatu „Beograd“ koja je sa 101 metrom po visini treća poslovno-stambena građevina u Beogradu i Srbiji (posle poslovnog centra „Ušće“ i Zapadne kapije) i deveta ljudskom rukom građena struktura u našoj zemlji (iza dimnjaka u termoelektranama u Kostolcu - jedan i Obrenovcu - dva, tv-antene u Subotici, te Avalskog tornja i pilona Mosta na Adi).
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

„Beograđanka” u najboljim godinama

Izvor: Politika, 23.Apr.2014, 12:20

Pre četiri decenije, otvorena su vrata palate „Beograd” – visoka 101 metar, bila je tada najviša poslovna zgrada u prestonici i prva u Jugoslaviji koja je imala restoran vidikovac ..Ako se za ženu na pragu pete decenije kaže da je dostigla privatno i poslovno ispunjenje, da može mirne duše...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.