Bakljom na Filozofski

Izvor: RTS, 23.Okt.2011, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakljom na "Filozofski"

U zgradu Filozofskog fakulteta u Beogradu ubačena baklja, ali nema povređenih, niti je pričinjena materijalna šteta, rečeno u MUP-u Srbije.

U zgradu Filozofskog fakulteta u Beogradu večeras je ubačena baklja, ali nema povređenih, niti je pričinjena materijalna šteta, rečeno je Beti u MUP-u Srbije.

U Birou za saradnju sa medijima MUP-a Srbije rečeno je da je grupa mladića prolazila pored zgrade Filozofskog fakulteta i bacila baklju.

Portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Univerziteta u Beogradu Marjan Nikolić rekao je da je trenutno na platou ispred Filozofskog fakulteta mirno i izrazio je sumnju da je incident insceniran da bi uprava univerziteta bila optužena da je dovela policiju na fakultete.

Nikolić, koji se nalazio u zgradi Rektorata beogradskog Univerziteta, rekao je u telefonskoj izjavi agenciji Beta da nije bilo obračuna studenata koji blokiraju nastavu na fakultetu i grupe mladića.

Portparol univerziteta je dodao da su mladići zatim bacili baklju i razišli se, kao i da niko nije povređen.

Prema navodima očevidaca, grupa skinhedsa je pokušala da upadne u zgradu Filološkog fakulteta, a na Filozofski fakultet su bacili baklju.

Nastava na Filološkom fakultetu blokirana je od ponedeljka, a na Filozofskom fakultetu od četvrtka.

Studenti, koji blokiraju nastavu na ova dva fakulteta, zahtevaju da se školarina smanji na iznos od tri minimalne plate i da uslov za upis godine na budžet bude 48 bodova. Oni traže i ukidanje rangiranja, kao i ponovno uspostavljanje i regulisanje apsolventskog staža.

-

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neonacisti bacili baklju na ulaz Filozofskog fakulteta

Izvor: Blic, 23.Okt.2011

BEOGRAD - Grupa od petnaestak mladih skinhedsa, koje očevici opisuju kao "neonaciste", ubacila je baklju pred ulaz Filozofskog fakulteta večeras oko 21.30 sati, nakon što je provocirala studente koji tamo protestuju držeći pojedine slušaonice u blokadi...Prema rečima studenata koji su bili očevici,...

Nastavak na Blic...

Skinhedsi napali studente na fakultetima

Izvor: Mondo, 23.Okt.2011

Grupa skinhedsa pokušala je večeras da upadne u zgradu Filološkog fakulteta u Beogradu, a u zgradu Filozofskog fakulteta su bacili baklju, rekli su očevici, predstavnici studenata.

Nastavak na Mondo...

Skinhedsi napadaju studente koji blokiraju fakultete

Izvor: S media, 23.Okt.2011

Nekoliko skinhedsa pokušalo da upadne u zgradu Filološkog fakulteta, ali ih studenti isterali. Ispred ulaza u zgradu Filozofskog fakulteta bacili baklju. ..Grupa od petnaestak mladih skinhedsa, koje očevici opisuju kao "neonaciste", ubacila je baklju pred ulaz Filozofskog fakulteta sinoć oko 21.30...

Nastavak na S media...

Neonacisti bacili baklju na ulaz Filozofskog fakulteta (foto)

Izvor: Blic, 23.Okt.2011

BEOGRAD - Grupa od petnaestak mladih skinhedsa, koje očevici opisuju kao "neonaciste", ubacila je baklju pred ulaz Filozofskog fakulteta večeras oko 21.30 sati, nakon što je provocirala studente koji tamo protestuju držeći pojedine slušaonice u blokadi...Prema rečima studenata koji su bili očevici,...

Nastavak na Blic...

Ubačena baklja u zgradu Filizofskog

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2011

U zgradu Filozofskog fakulteta u Beogradu u subotu uveče je ubačena baklja, ali nema povređenih, niti je pričinjena materijalna šteta. U MUP-u navode da je grupa mladića prolazila pored zgrade Filozofskog fakulteta i bacila baklju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.