BG: Ranjenog taksistu čeka četiri godine zatvora

Izvor: B92, 25.Avg.2016, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BG: Ranjenog taksistu čeka četiri godine zatvora

Taksista "Naksis taksija" Dragan Stepanović (59), koji je ranjen u pucnjavi u naselju Braća Jerković, pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora.

On je osuđen jer je u avgustu 2014. godine ubio Željka Sarića na Dorćolu nakon svađe oko taksi računa.

Apelacioni sud je potvrdio presudu kojom je Strepanović zimus osuđen zbog krivičnog dela "ubistvo na mah" i nedozvoljenog nošenja oružja, s obzirom da je imao dozvolu za držanje oružja, objavljeno je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na sajtu Apelacionog suda.

Stepanović je osuđen jer je 21. avgusta 2014. godine Sarića ubio na mah, budući da je, kako se navodi u presudi, bez svoje krivice bio doveden u jaku razdraženost Sarićevim napadom, nakon svađe oko taksi računa koji je pokojni trebalo da plati za drugaricu.

Sarićeva drugarica je došla do kafića "Popara" na Dorćolu i pozvala ga da izađe i plati taksi račun za njenu vožnju, nakon čega je došlo je do verbalnog i fizičkog sukoba između taksiste i Sarića.

Sarić je, kako se navodi u presudi, prišao taksiju dok je Stepanović sedeo na vozačkom mestu i više puta ga udario u glavu nanevši mu laku telesnu povredu, a zatim je pokušao da ga izvuče iz vozila, dok je Stepanović stiskao taster za pomoć taksi udruženju.

Nakon toga, Sarić je sa suvozačke strane udario rukom u taksi tablu tog vozila koja je odletela nedaleko od vozila i vratio se do vozačeve strane vozila, kada je Stepanović uzeo revolver, "koji je pomenutog dana neovlašćeno nosio, za cije držanje je imao odobrenje nadležnog organa", izašao iz vozila i ispalio dva projektila.

Jedan hitac je pogodio zadnja leva vrata vozila, a drugi Sarića u predelu grudi nanevši mu prostrelnu ranu grudnog koša, usled čega je preminuo na licu mesta.

Stepanović je, kako su javili mediji, pre dva dana upucan u obe noge u naselju Braće Jerković, nakon čega je hospitalizovan.

Na njega je iz pištolja pucao za sada nepoznati napadač, naveli su mediji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.