Austrijska vlada osudila napade u Briselu

Izvor: Press, 22.Mar.2016, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Austrijska vlada osudila napade u Briselu

Austrijski kancelar Verner Fajman i vicekancelar Rajnhld Miterlener osudili su danas terorističke napade u Briselu ocenivši da su oni „kukavički i varvarski čin“.
Foto:Tanjug
Napad na civilno stanovništvo u centru Evrope su za svaku osudu, istakla je vlada prenevši da je Austrija spremna da se u potpunosti solidariše i pruži podršku Belgiji.
Evropa, kako se ističe u saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << mora jedinstveno da se bori protiv terorizma i za očuvanje demokratskih vrednosti.
Ministarstvo unutrašnjih poslova prenelo je da su, zbog napada u Briselu, i u Austriji povećane opšte mere bezbednosti.
Tako je naloženo pojačano prisustvo policije na javnim mestima, posebno na aerodromima i gradskom saobraćaju.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedan napad na evropske vrednosti

Izvor: Beta, 22.Mar.2016

Generalni sekretar Saveta Evrope Tjorborn Jagland izjavio je danas da je šokiran vestima o terorističkim napadima u Briselu."Ovo je još jedan napad na evropske vrednosti, jasno je da se radi o terorističkim napadima u kom je poginulo puno ljudu. Naše misli su s porodicama žrtava, belgijskim narodom...

Nastavak na Beta...

Brisel: Nema žrtava iz Crne Gore

Izvor: VOA, 22.Mar.2016

Crnogorski zvaničnici osudili su, kako su naveli, zločinački čin u srcu Evrope, dok je Minostarstvo spoljnih poslova saopštilo da među žrtvama nema državljana Crne Gore..Predsjednik Vlade Crne Gore, Milo Đukanović, uputio je telegram saučešća predsjedniku Vlade Belgije, Šarlu Mišelu...„Povodom...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.