Ataman: Želim u Beograd, a znam da nisam poželjan

Izvor: Mondo, 20.Dec.2014, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ataman: Želim u Beograd, a znam da nisam poželjan

Trener Galate izjavio da će o tome da li će voditi ekipu na meču protiv Zvezde odlučivati "više instance", jer je srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio da je on "persona non grata" zbog neprimerenih izjava posle ubistva Marka Ivkovića

Foto: MN Press

Ergin Ataman je posle meča Galatasaraja i Crvene zvezde u Instanbulu, kada je ubijen navijač Marko Ivković, navijače crveno-belih na koferenciji za medije nazvao teroristima.

Trener Galatasaraja izvinio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se nakon toga klubu sa Malog Kalemegdana, porodici ubijenog navijača i svima u Srbiji rekavši da mu je žao što je to izgovorio jer u tom trenutku nije znao da je Ivković ubijen.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je posle tog incidenta Atamana proglasio za "personu non grata", odnosno javno mu poručio da nije dobrodošao u Srbiju.

Crvena zvezda i Galatasaraj će opet ukrstiti koplja u 3. kolu Top 16 faze Evrolige, pa se postavlja pitanje da li će turski trener moći da doputuje sa ekipom u Beograd. On je po saznanju da će opet igrati sa crveno-belima rekao da želi da dođe u Srbiju, ali da to ne zavisi od njega.

"Ne žeim više to da komentarišem. Tu izjavu dao sam u trenutku kada nisam znao da je nesrećni navijač ubijen zbog čega sam se naknadno javno izvinio srpskom narodu. Nemamo problem sa našim srpskim prijateljima i nadam se da ni oni nemaju sa nama. Turska je miroljubiva zemlja, u njoj igra nekoliko priznatih srpskih košarkaša i trenera. Moja želja je da idem u Beograd na utakmicu, ali je srpski premijer rekao da sam nepoželjan. Zbog toga odluka o tome da li ću putovati na meč protiv Crvene zvezde ne zavisi samo od mene, već samo od inicijative Ministarstva inostranih poslova", rekao je Ataman za turski sportski portal "Fanatik".

Crvena zvezda i Galatasaraj sastaće se u trećem kolu Top 16 faze Evrolige, koje je na programu 15. ili 16. januara. Da li će Ataman moći da predvodi svoj tim na meču u Beogradu, trebalo bi da bude poznato ubrzo posle Nove godine.

Uzvratni meč u Istanbulu trebalo bi da se igra u 10. kolu, odnosno 12. ili 13. marta.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.