Da li će trener, koji je nazvao Delije teroristima, moći da dođe u Srbiju?

Izvor: Telegraf.rs, 20.Dec.2014, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li će trener, koji je nazvao Delije teroristima, moći da dođe u Srbiju?

Galatasaraj u januaru dolazi u Beograd povodom novog duela sa Crvenom zvezdom, a posle nepromišljenih izjava nakon ubistva Marka Ivkovića, trener turske ekipe Ergin Ataman proglašen je nepoželjnom osobom u našoj zemlji

U Top 16 fazi Evrolige ponovo će se sastati košarkaši Crvene zvezde i Galatasaraja. Prvi domaćin biće beogradski klub, koji će tursku ekipu dočekati 15. januara naredne godine u “Kombank areni”.

Međutim, zbog užasnih događaja s >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kraja novembra, kada je u Istanbulu ubijen Zvezdin navijač Marko Ivković, i svega što se dešavalo posle ubistva, postavljala se pitanje šta će doneti naredni mečevi dve ekipe.

Za početak, posle nepromišljenje izjave trenera Galate Ergina Atamana u kojoj je navijače Crvene zvezde nazvao teroristima, premijer Srbije Aleksandar Vučić proglasio je trenera “persona non grata”, odnosno nepoželjnom osobom u Srbiji.

Foto: S. Pikula

Ovaj alat se koristi u diplomatskim odnosima, i sad se mnogi pitaju da li će Ataman, i posle pisma izvinjenja, doputovati u Beograd kako bi vodio ekipu.

Postoji ipak želja i srpske i turske vlasti da se odnosi poboljšaju, i verovatno bi Atamanov dolazak u našu prestonicu bio dokaz da diplomatski odnosi dveju zemalja nisu narušeni.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

ATAMAN: Hoću u Beograd, ali se Vučić pita!

Izvor: HotSport.rs, 20.Dec.2014

Sudbina je htela da se Crvena zvezda i Galatasaraj ponovo sastanu u Evroligi, a sveže rane i bol zbog ubistva srpskog navijača Marka Ivkovića neće se nikad zaceliti. Samim tim i utakmica dva kluba će biti visokog rizika, a mnoge zanima i da li će trener turskog kluba Ergin Ataman doći u Beograd...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.