Apelacioni sud smanjio kaznu Darijanu Musiću na 35 godina

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Dec.2014, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apelacioni sud smanjio kaznu Darijanu Musiću na 35 godina

Apelacioni sud u Novom Sadu smanjio je zatvorsku kaznu Darijanu Musiću, osuđenom da je ubio manekenku Vladislavu Červenko, sa 40 na 35 godina zatvora, saopštio je danas taj sud.

U saopštenju se navodi da je sud delimično usvojio žalbe Musićevih branilaca na osnovu čega je kazna smanjena za pet godina, ali da je istovremeno kao neosnovana odbijena žalba odbrane, jer je i Apelacioni sud "našao da je Musić kriv zbog teškog ubistva na svirep način".

"Veće ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << suda našlo je da su sve okolnosti izvršenja dela pravilno utvrđene u prvostepenoj presudi Višeg suda u Novom Sadu. Preispitujući odluku o kazni, Apelacioni sud je našao da je propušteno da se oceni da je okrivljeni u vreme izvršenja dela bio smanjeno uračunljiv", navodi se u saopštenju iz suda.

Sud dodaje da je ta činjenica, uz Musićevo zdravstveno stanje i istoriju nasilja u porodici, uticala na stepen njegove krivice.

"Ovako odmerena kazna zatvora u skladu je sa svim aspektima njegove ličnosti i težinom krivičnog dela koje je učinio, pa je sud našao da je ova višedecenijska kazna zatvora potrebna i dovoljna da se ostvari svrha kažnjavanja", navodi se u saopštenju.

Darijan Musić je 17. juna u Višem sudu u Novom Sadu na ponovljenom suđenju osuđen na 40 godina zatvora, jer je 12. novembra 2012. u svom stanu ubio svoju devojku Vladislavu Červenko.

Prethodno je bio osuđen na 35 godina, ali je Apelacioni sud ukinuo presudu, zbog proceduralnih grešaka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.