Anonimusi objavili listu 1.000 članova KKK

Izvor: B92, 06.Nov.2015, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Anonimusi objavili listu 1.000 članova KKK

Grupa hakera koji sebe nazivaju Anonimusi objavila je na internet listu od 1.000 navodnih članova Kju Kluks Klana u cilju „otpora protiv rasnog nasilja“.

Osim toga, oni navode da za pravljenje liste nisu koristili samo hakerske veštine, već i ljudske izvore, prenosi BBC.

Takođe se navodi da je lista navodnih članova i simpatizera KKK koja je objavljena ranije tokom nedelje lažna.

Peti novembar je bitan datum za članove Anonimusa jer je to datum kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Gaj Foks pokušao da raznese engleski parlament 1605. godine.

Njegova maska je simbol grupe, a postala je popularna uglavnom nakon filma „V for Vendeta“.

Podsećamo, članovi KKK pretili su prošle godine da će upotrebiti smrtonosnu silu protiv onih koji demonstriraju nakon smrti crnog mladića Majkla Brauna u Fergusonu.

Nakon toga su Anonimusi pokrenuli kampanju „Huds of“ (Skidajte kapuljače) i obarali sajtove i naloge na društvenim mrežema koji imaju veze sa KKK.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Anonimusi objavili spisak simpatizera Kju-kluks-klana

Izvor: Blic, 06.Nov.2015

Globalni pokret Anonimusi objavio je na internetu podatke o oko 1.000 osoba za koje tvrdi da su simpatizeri Kju-kluks-klana...Ta "labava koalicija" hakera kaže da je objavljivanje podataka "oblik otpora" rasnom nasilju...Kju-kluks-klan, pokret koji zagovara nadmoćnost bele rase, prošle godine je pretio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.