Ankara: Erdogan uz najviše počasti primio Čovića i Izetbegovića (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Dec.2015, 19:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ankara: Erdogan uz najviše počasti primio Čovića i Izetbegovića (FOTO)

ANKARA - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović i član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović doputovali su danas popodne u službenu dvodnevnu posjetu Republici Turskoj, a u Ankari ih je primio turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Čovića i Izetbegovića je na aerodromu u Ankari dočekao turski ministar ekonomije Mustafa Eltas.

U čast dolaska članova Predsjedništva BiH na trgu ispred predsjedničke palate u Ankari upriličena je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ceremonija svečanog dočeka uz najviše vojne počasti, a na trgu ih je dočekala turska delegacija sa predsjednikom Republike Turske Erdoganom na čelu. Po dolasku ispred predsjedničke palate predsjedavajući Predsjedništva BiH Čović vojnike u počasnoj gardi pozdravio je na turskom jeziku.

Ceremoniji su prisustvovali brojni zvaničnici i zvanice, među kojima i šef turske diplomacije Mevlut Čavušoglu, generalni sekretar Predsjedništva Turske Fahri Kasirga, njegov zamjenik Ibrahim Kalin i guverner Ankare Mehmet Kiliklar.

Nakon svečane ceremonije počeo je susret članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Republike Turske, a nakon toga su planirani službeni razgovori delegacija BiH i Republike Turske u predsjedničkoj palati.

Medijima će se po završetku susreta obratiti turski predsjednik Erdogan i predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović.

U večernjim satima predsjednik Republike Turske priređuje službenu večeru u čast članova Predsjedništva BiH.

U petak, drugog dana posjete, članovi Predsjedništva BiH obići će Anitkabir, mauzolej Mustafe Kemala Ataturka, gdje će odati počast polaganjem vijenaca.

Nakon toga planirana je posjeta članova Predsjedništva Univerzitetu Gazi.

Članovi Predsjedništva BiH posjetit će Veliku narodnu skupštinu Republike Turske, gdje će se susresti s predsjednikom Skupštine Ismailom Kahramanom.

Protokolom posjete, predviđen je i susreti članova Predsjedništva BiH s premijerom Repulike Turske Ahmetom Davutogluom u palati Cankaya.

U večernjim satima u petak je u Istanbulu planirana radna večera članova Predsjedništva BiH, u organizaciji Odbora za vanjsku trgovinu Republike Turske (DEIK

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Erdogan: Turska uz BiH i u dobru i u zlu

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Dec.2015

ANKARA - Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan je, nakon sastanka u Ankari s članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem, izjavio da će Turska uvijek biti uz BiH na svim poljima..."U potpunosti vjerujem da će narod BiH i u narednom periodu nastaviti...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Čović i Izetbegović sa predsjednikom turskog parlamenta

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2015, 13:33

ANKARA - Predsjednik Velike narodne skupštine Republike Turske Ismail Kahraman primio je danas u Ankari predsjedavajućeg i člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića...Sastanak u zgradi turskog parlamenta bio je zatvoren za javnost...Čović i Izetbegović danas će se sastati...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.