Izetbegović: Poštovanje Dejtona

Izvor: Akter, 11.Dec.2015, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izetbegović: Poštovanje Dejtona

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izjavio je danas u Ankari da svi u BIH moraju da se drže Ustava, zakona i Dejtonskog sporazuma i da se taj sporazum ne može tretirati kao jelovnik sa koga uzimate samo ono što vam se sviđa, prenela je Federalna televizija BiH

Moraće svi u BiH da se drže Ustava, zakona, Dejtonskog mirovnog sporazuma. Inače, Dejtonski mirovni sporazum prestaje da važi, sa svim posledicama, rekao je Izetbegović, koji se danas u Ankari >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << zajedno sa predsedavajućim Predsedništva BiH Draganom Čovićem sastao sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Kako je prenela Federalna televizija, govoreći o odluci u RS o prekidu saradnje sa SIPA, Tužilaštvom i Sudom BiH, Čović je rekao da on i Izetbegović imaju obavezu da razgovaraju sa Mladenom Ivanićem.

"Ne ostavljam bilo kakvu mogućnost i naznaku o sukobima kakve bi neko možda želeo, ne znam iz kojih razloga, izazvati", dodao je Čović.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.