Izvor: Press, 11.Jan.2013, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jerkov podnela ostavku na članstvo u LSV, prelazi u DS

"Nakon 13 godina članstva i aktivnog angažmana u LSV podnela sam ostavku na sve stranačke funkcije i na članstvo u stranci, kao i na funkciju poslanice u Narodnoj skupštini i odbornice u Skupštini grada Novog Sada. Svoj politički put nastaviću u DS u kojoj vidim širi front za borbu za sve ciljeve za koje sam se borila i svih ovih godina", ističe Jerkov u saopštenju.

Ona je dodala da, imajući u vidu tešku situaciju u kojoj se nalazi Srbija, smatra da je neophodno da svako ko >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << se bavi politikom da svoj doprinos da koalicija koja je trenutno na vlasti bude pobeđena, "a DS je jedina koja ima mogućnost da to i učini".

Jerkov je navela da veruje da će radom u DS najefikasnije moći da ostvari svoje ideje kada je u pitanju autonomija Vojvodine.
"Ujedno, svima koji u narednom periodu pokušaju da moj odlazak u DS stave u šablon 'preletača' skrećem pažnju da ulazim u stranku koja nije na vlasti, stranku koja je ovih dana najviše izložena udaru, kritikama i pritiscima, i od toga nemam nikakve lične koristi", poručila je Jerkov.

Ona je istakla i da dalje veruje u iste vrednosti i ciljeve zbog kojih je pre 13 godina pristupila LSV i za koje se borila zajedno sa ljudima iz te stranke kojima se zahvalila za svu zajedničku borbu.

Jerkov je poručila da veruje da prelaskom u DS pristupa organizaciji koja ima veće mogućnosti i kapacitete da realizuje te vrednosti i ideale ali i dodala da je građanima poznato da je u prethodnom periodu u više navrata kritikovala rad i pojedine funkcionere DS.
"Daleko od toga da je DS u prethodnom periodu bila savršena, što, uostalom, priznaje i njeno novo rukovodstvo. Ono što, međutim, DS izdvaja od ostalih je spremnost da prizna probleme, nazove ih pravim imenom i da se menja. To je spremnost koju uvažavam, i to je presudilo da donesem ovakvu odluku", saopštila je Jerkov.
Mediji su ovih dana pisali o tome da ima nesporazuma između Jerkov i lidera LSV Nenada Čanka.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jerkov podnela ostavku u LSV, prelazi u DS

Izvor: Kurir, 11.Jan.2013

Nakon 13 godina članstva i aktivnog angažmana u LSV podnela sam ostavku na sve stranačke funkcije i na članstvo u stranci, kao i na funkciju poslanice u Narodnoj skupštini i odbornice u Skupštini grada Novog Sada. Svoj politički put nastaviću u DS, ističe Jerkov..BEOGRAD – Dugogodišnji funkcioner...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.