Aleksandar Popović za S media portal: Trčim trku za gradonačelnika i ne podržavam druge

Izvor: S media, 20.Apr.2012, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Popović za S media portal: Trčim trku za gradonačelnika i ne podržavam druge

Kandidat Demokratske stranke Srbije za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović kaže da je ta stranka u ovoj kampanji predstavila najsveobuhvatniji program za glavni grad, da je govorila o stvarima koje su realne i da je to njihova najveća prednost u odnosu na druge kandidate.

U intervjuu za S media portal objašnjava zašto DS S nije mnogo zastupljena u medijima i koje su razlike između njegovih glavnih rivala Aleksandra Vučića i Dragana Đilasa. Popović, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << takođe, ističe koje je dobro poteze napravila dosadašnja vlast na čelu sa Draganom Đilasom, kao i šta je to što je trebalo drugačije uraditi.

Koji je Vaš glavni adut u predizbornoj kampanji?

Izbori 2012: “Prljava igra” bez pravila? (VIDEO)

Vučić za S media portal: Đilas nema hrabrosti za TV duel sa mnom!

Siniša Kovačević za S media: Politika nije silikonska ljubavnica, već službovanje narodu

- To što predstavljamo najkompleksniji program i govorimo o svemu. Govorimo i o tome kako treba organizovati grad, o decentralizaciji (pošto je ova vlast u kojoj učestvuje i G17 besmisleno centralizovala grad), zaštiti kulturnog nasleđa, kulturi, sportu, zdravstvu, komunalnoj infrastrukturi, o obalama i odbranama od reka, pijacama, šumama i parkovima, mostovima, o majkama, osobama sa posebnim potrebama, starijim osobama... Mislim da smo obradili sve važne teme, uključujući i one finansijske u vezi sa zaduživanjima i o tome kako ćemo građane uključiti u planiranje budžeta i kako ćemo sve javne nabavke postaviti na internet. Predstavili smo u ovoj kampanji najsveobuhvatniji program u odnosu na bilo kog drugog kandidata i bilo koju drugu listu, govorili smo stvari koje su realne i mislim da je to naš najveći uspeh. Pritom, nikoga nismo lično napali i uvredili.



Pitajte ih odakle im pare za kampanju


Da li ćete DS S pojačati kampanju, s obzirom na to da nije mnogi prisutna u medijima?

- Što se tiče grada, mi smo svaki dan u kampanji i svaki dan otvaramo neki problem. To što nema naših spotova, razlog je veoma jednostavan- nemamo novca. Bilo bi veoma interesantno da Agencija za borbu protiv korupcije ispita koliko je ko zaista novca potrošio u ovoj kampanji. Vi vidite ko su oni koji imaju ekstremne količeni novca za spotove i trebalo bi znati odakle ima taj novac. Mi tog novca za sada nemamo i to nas onemogućava da budemo medijski prisutni. A što se tiče toga koliko nas mediji puštaju mimo spotova, to je stvar medija. Postoje neki mediji koji su se nama javili i tražili intervjue i izjave, a postoje neki koji to nisu uradli, niti će uraditi do kraja kampanje. To koliko koga ima u medijima, govori više o samim medijima, nego o idejama koje stranke iznose u političkim kampanjama. Ista situacija je i kada je reč o centarlnoj kampanji stranke. Naših spotova, iz očiglednih razloga, još nema. Vidite čijih spotova ima. Pitajte ih odakle im pare!

Treba nam razmena mišljenja

Očekujete li da će doći do TV duela sa Draganom Đilasom?

U čemu je razlika između Đilasa i Vučića?

- Svi smo mi različiti. Postoji razlika u godinama, u obrazovanju, u prethodnoj bografiji... A njihov rad nije jednostavno porediti, jer je gospodin Vučić davno bio na vlasti u onoj drugoj poziciji, a gospodin Đilas je od skora na vlasti i na drugačijoj poziciji.

- Ja sam gospodina Đilasa pozvao, jer mislim da je dobro da razgovaramo. Ne bih to nazvao duelom, već razgovorom o onome što je rađeno, što treba da bude rađeno i da ukrstimo argumente i da se oko dobrih stvari koje su urađene složimo. Možda možemo da se složimo i oko nekih stvari koje nisu dobro urađene, da polemišemo ako imamo različite ideje oko stvari koje treba raditi u budućnosti. Mislim da bi taj duel, odnosno razmena mišlejnja, dobrodošla i gospodinu Đilasu, jer bi možda u takvom formatu mogao znatno više da kaže, nego što to može u izjavam u medijima koji su dobrim delom strogo konrolisani. Ja mogu više da kažem sa nekim sa kim se uslovno rečeno konfrontiram, nago sa nekim ko mi povlađuje. Ali, izbor je na gospodinu Đilasu...

Da li bist sedeli u gradskoj vladi sa Draganom Đilasom i da li biste ga podržali za gradonačelnika?

- Ja trčim trku za gradonačelnika, ne mogu da podržavam druge kandidate.

A u slučaju da dođe do formiranja takve gradske vlasti?



- Izborne kampanje postoje da bi se predstavili programi, a izbori postoje ne radi deljenja fotelja, već da bi se građani opredelili za izborni program i mene priča o podeli fotelja u toku izborne kampanje, kao građanina koji na izborima glasa, ponižava. To bi značilo da izbori postoje zbog fotelja, a ne zbog građana koji treba da se izjašnjavaju o programima i da to što građani učestvuju na izborima je neka laka predigra za ono ključno što dolazi posle. Ja verujem da su izbori srž demokratije, a ne stvaranje vlada, jer vlada imate i u diktaturi, a nemate izbore.

Koji je najbolji potez sadašnjeg gradonačelnika?

-Ono čime se i sadašnji gradonačelnik najviše ponosi, čime i realno treba da se ponosi, jeste pomoć onim parovima koji prirodnim putem nisu mogli da imaju decu.

A njegovi loši potezi?

- Veliko zaduživanje i trošenje previše novca na projekte koji su mogli za neuporedivo manje novca da se naprave. Most na Adi koji je na Savi, košta bez pristupnih saobraćajnica kao dve mosta preko Dunava- onaj kod Beške, za koji je predsednik Tadić rekao da je najveći most koji se gradi u Evropi, i most koji će povezivati Zemun i Borču. Beograd je za znatno manje para mogao da dobije funkcionalniji i manje lep, naglašavam manje lep, most. Kada je zemlja u krizi i kada je siromašna, onda ne treba da težimo raskoši i lepoti, već funkcionalnosti.

Bojana Vuković

Foto: Demokratska stranka Srbije

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Popović: Beograđani da se više pitaju o uređenju grada

Izvor: S media, 21.Apr.2012, 14:46

Kandidat Demokratske stranke Srbije za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović izjavio je danas da se Beograđani moraju mnogo više pitati o uređenju grada, koji je, kako tvrdi, aktuelna vlast centralizovala..."Oduzete su ingerencije opštinama. Želimo da vlast bude blizu građanima, a ne blizu...

Nastavak na S media...

Popović: Građane pitati o uređenju Beograda

Izvor: Blic, 21.Apr.2012

Kandidat Demokratske stranke Srbije (DSS) za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović izjavio je danas da se stanovnici Beograda moraju mnogo više pitati o uređenju grada u kom žive i da je cilj DSS-a da promeni centralizaciju koju su, kako je kazao, uvele stranke koje su na vlasti u Beogradu....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.