Popović:Glas Beograđana o uređenju grada

Izvor: RTS, 21.Apr.2012, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović:Glas Beograđana o uređenju grada

Beograđani moraju mnogo više da se pitaju o uređenju grada, koje je aktuelna vlast centralizovala, rekao kandidat Demokratske stranke Srbije za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović. Želimo da vlast bude blizu građanima, a ne blizu političarima, rekao Popović.

Kandidat Demokratske stranke Srbije za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović rekao je da se Beograđani moraju mnogo više pitati o uređenju grada, koje je, kako tvrdi, aktuelna vlast centralizovala. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Oduzete su ingerencije opštinama. Želimo da vlast bude blizu građanima, a ne blizu političarima i želimo da centralizaciju, koju su uvele Demokratska stranka, G17 plus, Socijalistička partija Srbije i Liberalno demokratska partija promenimo", rekao je Popović novinarima u Knez Mihailovoj ulici gde je razgovarao sa Beograđanima.

Popović je rekao da DSS želi da se formiraju nove opštine, ali bez nove birokratije i da gradski budžet bude "budžet i novčanik svih građana".

Prema njegovim rečima, građani treba da znaju zašto se novac troši i da se u naredne četiri godine, "četiri milijarde, koje će postojati u budžetu, a koje su postojale i u prethodne četiri godine, na neuporedivo bolji i transparentniji način troše".

Popović je podsetio da je DSS u prethodnih mesec dana govorila o svim temama koje su značajne za Beograđane kao što su uređenje grada, zdravstva, poljoprivrede, škola, univerziteta, sportskih objekata, problemima koji muče male i srednje preduzetnike, izgradnji obilaznica, mostova.

"Verujem da smo u ovoj kampanji pokrili sve teme koje se tiču Beograđana. Beograd je lep grad, ima lepih strana život u njemu, ali su njegovo najveće bogatstvo Beograđani", zaključio je Popović.

Okupljenimma se obratio i član Glavnog odbora DSS-a muzičar Bora Đorđević koji je ocenio da se mora zaustaviti korupcija i da su zdravstvo i obrazovanje "u propasti".

"Bio sam juče kod lekara, a oni štrajkuju i primaju samo hitne slučajeve. Korupcija je 'proradila', prepoznali su me, pa sam prošao, kao hitan slučaj, mada nisam bio toliko hitan", rekao je Đorđević.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.