Izvor: Kurir, 14.Jun.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Albanci teže državi na Kosovu skoro čitav vek unazad

BEOGRAD, 14. juna (Tanjug) - Ustav Kosova, koji će Priština sutra zvanično proglasiti, usvojen je u kosovskom parlamentu aprila ove godine, pošto je 17. februara nelegalno proglašena nezavisnost te pokrajine, i predstavlja poslednji čin pokušaja Albanaca da se Kosovo ustavno konstituiše tokom čitavog prošlog veka.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ustav Kosova - ustav južne pokrajine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2008, 11:37

PRIŠTINA - Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu potpisao je danas ukaze o proglašenju 41-og zakona koje je, shodno odredbama novog Ustava, usvojila Skupština Kosova. To su zakoni koji proizilaze iz paketa Martija Ahtisarija, a koji su po ubrzanoj proceduri usvojeni u Skupštini Kosova nakon proglašavanja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.