Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jun.2017, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Agram" u Banjaluci otvorio poslovnu zgradu

BANJALUKA - Grupacija "Agram" u petak je u Banjaluci otvorila jedinstveni poslovni centar ovog koncerna.

Poslovna zgrada, na adresi Bulevar srpske vojske 17, prostire se na 20.900 metara kvadratnih, ima 11 nadzemnih i tri podzemne etaže sa 196 mjesta za parking, a klijentima će omogućiti brže i jednostavnije obavljanje niza usluga i time podići kvalitet života građana Banjaluke i regije.

Davor Martinović, potpredsjednik koncerna "Agram", kazao je da je nova poslovna >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zgrada u Banjaluci rezultat rada i truda od 25 godina, a ukupna vrijednost objekta je 55 miliona KM.

"Od toga, svega je 16 odsto kreditnih sredstava, ostala su sredstva investitora koncerna 'Agram'. Takođe, naša poslovna politika je da naše poslovne centre grade lokalne tvrtke", kazao je Martinović i dodao da otvaranje poslovnog centra predstavlja poslovni iskorak koncerna u RS i najavu daljih investicija.

Svečanosti su prisustvovali najviši zvaničnici BiH, RS i grada Banjaluke, a dvojica među njima, Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, i Milorad Dodik, predsjednik RS, otvorili su poslovnu zgradu.

Dodik je tom prilikom rekao da je Banjaluka dovoljno široka da prihvati nove poslovne aktivnosti.

"Ovaj poslovni poduhvat važan je i za nas, želimo da napravimo poslovni ambijent, dovoljno interesantan i bitan da privuče investitore. Nadam se da će iduće godine preko puta ovog centra biti otvoren još jedan značajan objekat u Banjaluci", kazao je Dodik.

Čović je rekao da se gradnjom ovog poslovnog centra poručuje da se u RS može živjeti, zarađivati i dogovarati dobri poslovi.

"Posebno me raduje činjenica da ovaj koncern ima u planu nove investicije na četiri lokacije u Srpskoj", istakao je Čović.

U poslovnom centru "Agram" Banjaluka trenutno rade "Euroherc osiguranje", "Bosna - Sunce osiguranje", Stanica za tehnički pregled vozila, kao i neke firme koje su iznajmile prostor.

"Trenutno u Banjaluci zapošljavamo stotinu radnika, ali kako se posao bude razvijao, taj broj će rasti. Ukupno zapošljavamo 4.000 ljudi, od čega dvije trećine u Hrvatskoj i trećinu u BiH, a odnedavno imamo podružnicu i u Beču", rekao je Damir Zorić, predstavnik koncerna.

Osnovna djelatnost koncerna je osiguranje, ali se bave i bankarstvom i lizingom, finansijskim i zdravstvenim uslugama, građevinarstvom i hotelijerstvom. Zorić je istakao da koncern čini 40 preduzeća.

Mladenka Grgić, potpredsjednica koncerna "Agram", uručila je Igoru Radojičiću, gradonačelniku Banjaluke, posebnu donaciju u iznosu od 50.000 KM za opremanje dječjih vrtića.

"Drago mi je da se koncern 'Agram' uključio u nekoliko akcija koje grad Banjaluka sprovodi uz podršku društveno odgovornih kompanija. Ova donacija će nam pomoći da do kraja godine opremimo barem dva dječja vrtića", rekao je Radojičić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Koncern ‘Agram’ u novoj zgradi u Banjaluci

Izvor: BanjalukaLive.com, 17.Jun.2017, 04:23

Koncern „Agram“, čija je osnovna djelatnost osiguranje, ali se bave i lizingom, finanasijskim i zdravstvenim uslugama, građevinarstvom i hotelijerstvom, u petak je u Banjaluci otvorio novu poslovnu zgradu.Objekat, vrijedan 55 miliona KM, a koja raspolaže s 20.900 kvadratnih metara površine, na...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.