AKS: Ne znamo za izmene zakona

Izvor: B92, 30.Okt.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AKS: Ne znamo za izmene zakona

Advokatska komora Srbije (AKS) nije upoznata sa predlozima izmena zakona o prometu nepokretnosti i o javnom beležništvu koje je danas usvojila Vlada Srbije.

"Ako je to predlog koji nam je ponuđen 23. oktobra, a o kojem smo se mi izjasnili i jednoglasno ga odbili 27. oktobra na sednici Upravnog odbora AKS, onda je to traćenje vremena, nanošenje štete sudskim predmetima i zamagljivanje očiju javnosti", rekao je predsednik AKS Dragoljub Đorđević agenciji Beta.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kazao da je to isti predlog izmena koji je već upućen Skupštini Srbije, ali nije ubačen na dnevni red, a sada ga usvaja Vlada Srbije.

Taj predlog, kako je istakao Djordjević, nikada nije dobio "zeleno svetlo" AKS.

Reč je o predlogu izmena koji je podnela opoziciona Nova demokratska stranka i koji, kako je ranije agenciji Beta rekao poslanik Marko Djurišić, nije uvršćen u dnevni red.

Advokatska komora, kako je naveo Djordjević, čeka zvanično objašnjenje predloženih izmena koje je usvojila Vlada Srbije, nakon čega će se o njima izjasniti.

"Drago nam je ako je promenjen zakon jer to pokazuje da je ministar priznao da je počio grešku kada je te zakone predlagao. Čeka nas nova runda menjanja i prilagodjavanja kroz amandmane", istakao je DJordjević.

Advokatska komora Srbije je u štrajku od 17. septembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

AKS još nije upoznata sa izmenama zakona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2014

Advokatska komora Srbije (AKS) nije upoznata sa predlozima izmena zakona o prometu nepokretnosti i o javnom beležništvu koje je danas usvojila Vlada Srbije, a kojima se omogućava da se, uz javno beležnički zapis, ugovori o prometu nepokretnosti sačinjavaju i u drugom pisanom obliku..."Ako je to...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.