Čelnici stranaka na konsultacijama kod Nikolića, mandatar posle Uskrsa

Izvor: Blic, 17.Apr.2014, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelnici stranaka na konsultacijama kod Nikolića, mandatar posle Uskrsa

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa predstavnicima političkih partija koje će u naredne četiri godine imati svoja mesta u srpskom parlamentu. Jedina stranka koja danas nije bila na razgovorima je SNS. Razgovori sa SNS trebalo bi da budu održani posle uskršnjih praznika, kada će Nikolić predsedniku naprednjaka Aleksandru Vučiću dati mandat za sastva nove vlade.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Ivica Dačić je predvodio koaliciju SPS-PUPS-JS

Prva na razgovoru bila je kolicija PUPS-SPS-JS koju je predvodio Ivica Dačić, i koji je Nikolića informisao o tome da je ova koalicija spremna da bude deo parlamentarne većine, o čemu će ovih dana razgovarati i stranački organi, kao i da će o kadrovskim rešenjima biti reči posle Uskrsa.

Demokrate na razgovoru sa Nikolićem

Na razgovoru je bila i DS, predvođena Draganom Đilasom, koji je došao u pratnji Bojana Pajtića i Vesne Martinović. Đilas je kazao da su predsednika Nikolića obavestili o tome da DS ne vidi sebe kao deo buduće vlade, i da poziv za razgovore nisu ni dobili.

Bivši i sadašnji predsednik Srbije: Nikolić i Tadić s koalicionim partnerima Čankom i Petrovićem

Lider NDS Boris Tadić je na konsultacijama bio sa koalicionim partnerima Dušanom Petrovićem (Zajedno za Srbiju) i Nenadom Čankom (LSV), posle kojih je ponovio stav da NDS ne može biti deo vlade u kojoj je i SPS.

Ištvan Pastor i Tomislav Nikolić

Lider SVM Ištvan Pastor je na razgovore došao sam. Posle susreta je kazao da će SVM koalicioni sporazum sa SNS potpisati tokom sledeće nedelje. Pastor i Vučić su još ranije dogovorili osnovne principe koalicione saradnje.

Sulejman Ugljanin, prvi čovek SDA, je nakon razgovora s Nikolićem kazao da očekuje poziv na razgovore o vladi od budućeg mandatara, ali i da ova stranka neće po svaku cenu ulaziti u vladu, već da će njihov uslov biti veće uključivanje Bošnjaka.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Uskrs,   Tomislav Nikolić,   Nova godina

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.