Obiđite bajkovite dvorce Sankt Peterburga

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 06:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obiđite bajkovite dvorce Sankt Peterburga

Sankt Peterburg je grad muzej. Sazidan da bi bio prestonica ruskog cara Petra Velikog, dvorci ovog prelepog grada i danas, tri veka nakon nastanka, odišu otmenošću carske aristokratije.

Posebnu draž ovom gradu daju junske “bele noći” – kasni sumrak i rano svitanje. Portal Superdomor danas vam nudi jedinstvenu priliku – da uživate u bajkovitom Sankt Peterburgu u junu. Pritom, ukoliko danas napravite upit, šest noćenja s doručkom i avionski prevoz od 6. juna platićete >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 580, umesto redovne cene od 680 evra po osobi.

Sankt Peterburg je sagrađen 1703. na trusnom tlu, otet od mora. Ideja tadašnjih graditelja bila je da se osigura ruski pristup Baltiku, što je i postignuto. Sankt Peterburg je najvažnija ruska luka na ovom moru.

Više od dva veka, od 18. do 20, bio je prestonica ruskog carstva. I tada kao i danas, on je značajan evropski kulturni centar, a centar grada je pod zaštitom UNESCO.

Ukoliko se odlučite na putovanje, imaćete priliku da obiđete Ermitaž, Carsko selo i Pavlovsk, Peterhov, Jusupovsk... i uživate u svetu smeštenom između bogate istorije, carske raskoši i bajkovitosti ruskih dvoraca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.