Obiđite Lisabon i Porto  - gde se završava kopno i počinje more

Izvor: Blic, 06.Okt.2015, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obiđite Lisabon i Porto - gde se završava kopno i počinje more

Portugal, na obali Atlantika, može biti vaš izbor za ovaj oktobar. Portal Superodmor.rs nudi vam mogućnost da tom prilikom i uštedite .

Ukoliko danas napravite upit, velika portugalska tura s obilaskom Lisabona i Porta od 25. oktobra, uz avionski prevoz i šest noćenja vam je dostupna po ceni od 392 umesto redovne cene od 435 evra

Lisabon, glavni grad Portugala, je grad uskih ulica sa makadamom, grad malih trgova i balkona od kovanog gvožđa.

Za pravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << upoznavanje grada preporučujemo stari gradski tramvaj broj 28 koji „stoji na usluzi“ pri razgledanju grada. Radoznali turisti na liniji ovog tramvaja mogu da upoznaju Lisabon iz svih uglova. U sarom gradu, pored uskih uličica, najveća znamenitost je Tvrđava Svetog Đorđa, odakle se proteže prelepa panorama grada.

Oni koji žude za mirnom okolinom, neka potraže Estoril i Kaškaiš, koji se nalazi nedaleko od Lisabona. U blizini grada u pravcu severa nalazi se Sintra koja je pod zaštitom UNESCO-a. Pored prekrasne okoline ovde vredi napraviri izlet zbog kraljevske palate, muzeja igračaka i specifičnih kolača koji se prave samo na ovom mestu. Ko već dođe u Lisabon, treba da poseti i Cabo da Roca, najzapadniju tačku Portugal, mesto „gde se završava kopno i počinje more“. Lisabon i njegova okolina ostaviće vas bez daha.

Porto je drugi grad po veličini u PortugalU i smešten je u njenom severnom delu. Grad je sedište istoimenog okruga Porto, gde čini jednu od opština. Grad je poznat po vinu, koje nosi ime ovog grada.

To je grad mostova, spoj tradicionalonog i modernog, interesantan i harizmatičan i kao takav zauzima važnu poziciju na turističkoj mapi sveta. Najveća znamenitost grada je njegovo staro jezgro, koje je od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a kao svetska baština. Tu se nalazi niz trgova, uskih ulica sa brojnim crkvama, palatama i starim zdanjima.

Započnite svoje putovanje ovde.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.