Rim - otkrijte čari večnog grada

Izvor: Blic, 05.Okt.2015, 07:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rim - otkrijte čari "večnog grada"

Ukoliko želite da se i sami uverite u razloge zbog kojih milioni turista svake godine posete Rim i uvek mu se iznova vrate, portal Superodmor.rs nudi vam šansu da tom prilikom i uštedite.

Ukoliko danas na portalu Superodmor.rs napravite upit aranžman od 5. novembra, tri noćenja u hotelu s tri zvezdice u centru grada s doručkom i avionski prevoz platićete 235 evra umesto redovne cene aranžmana od 269 evra po osobi.

Rim, glavni grad Italije i regiona Lacio, poznat >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je i kao „prestonica sveta”, „večni grad” ili „grad na sedam brežuljaka”. Među razlozima zbog kojih ga svake godine posete milioni turista su njegova istorija, umetnost, kuhinja, muzika, moda...

Jedan od najvećih spomenika bogate antičke kulture je svakako Koloseum. Simbol je i Katoličke crkve, jer je deo Rima - država Vatikan. Tokom ovog putovanja planirano je panoramsko razgledanje grada i to: Trga Republike, Via Nacionale, Trga Barberini, Via Veneto, Trga Venecija, Rimskog foruma, Koloseuma, crkve Santa Marija Mađore.

Moguć je fakultativni izlet za Vatikan gde se obilaze najznačajniji ekponati: Osmougaono dvorište sa antičkim statuama, sala sa tapiserijama, zbirka geografskih mapa iz 16.veka, Rafaelova soba i obilazak Sikstinske kapele čiju je tavanicu oslikao Mikelanđelo.

Više informacija o putovanju pročitajte ovde.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Obiđite Lisabon i Porto - gde se završava kopno i počinje more

Izvor: Blic, 06.Okt.2015, 07:06

Portugal, na obali Atlantika, može biti vaš izbor za ovaj oktobar. Portal Superodmor.rs nudi vam mogućnost da tom prilikom i uštedite ...Ukoliko danas napravite upit, velika portugalska tura s obilaskom Lisabona i Porta od 25. oktobra, uz avionski prevoz i šest noćenja vam je dostupna po ceni od...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.