Melburn najbolji grad za život na svetu, a u prvih 10 je i jedan grad koji nam je veoma blizu

Izvor: Prva.rs, 17.Avg.2017, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Melburn najbolji grad za život na svetu, a u prvih 10 je i jedan grad koji nam je veoma blizu

Izveštaj je rangirao 140 gradova u svetu po stabilnosti, zdravstvenoj zaštiti, kulturnim sadržajima i zaštiti sredine, obrazovanju i infrastrukturi.
Među prvih deset su Beč, Vankuver i Kalgari u Kanadi, Adelejd i Pert u Australiji, Okland na Novom Zelandu, Helsinki i Hamburg.
Pratite nas i na Viberu! Melbourne, drugi najveći australijski grad i glavni grad države Viktorije, dobio je najviše ocene za zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i infrastrukturu.
Gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Robert Dojle rekao je da je reč o velikom uspehu kojim svi građani treba da se ponose, ali i napomenuo da to ne znači da je grad savršen.
"Nastavit ćemo puno raditi svaki dan kako bi Melburne bio još bolji i kako bismo stvorili pravedniju, sigurniju i snažniju državu za sve njene građane", rekao je premijer Danijel Andrjus.
Sidnej, najveći australijski grad, zbog pretnje terorizma drugu godinu zaredom, nije ušao u prvih deset, i nalazi se na 11. mestu popisa.
Među najgorim gradovima za život na svetu su Damask, Lagos u Nigeriji, Tripoli, Daka i Port Moresbi na Papui Novoj Gvineji.
Izvor: N1

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.