Engleska: Pogledajte jezivi snimak sletanja putničkog aviona

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Engleska: Pogledajte jezivi snimak sletanja putničkog aviona

Usled snažnog naleta vetra koji je duvao brzinom od 160 kilometara na čas, pilot aviona kompanije Alitalija nedavno je na Gradskom aerodromu u Velikoj Britaniji morao da odloži sletanje.

Na zastrašujućem video snimku koji je danas objavljen na Jutjubu, može se videti kako se letelica njiše prilikom spuštanja, dok iz guma počinje da izbija dim u trenutku kada točkovi dodiruju avionsku pistu.

Avion je tada odskočio i pilot je uspeo opet bezbedno da podigne putnike >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u vazduh, pri čemu se letelica i dalje snažno njihala.

Avion na letu AZ222, koji je sa sat vremena zakašnjenja poleteo sa Linate aerodroma u Milanu, umesto u 3:35, sleteo je u 5:13 časova.

“Zbog snažnih vetrova koje je prouzrokovala oluja ‘Imoge’n bilo je odloženo sletanje aviona koji se iz Milana zaputio u London. Pilot je bezbedno spustio letelicu nekoliko minuta kasnije. Naši piloti redovno uvežbavaju ove manevre, i kapetan je sletanje izveo besprekorno. Naši putnici su sve vreme dobijali obaveštenja o proceduri i njihovi životi ni u jednom trenutku nisu bili uzgroženi”, izjavio je portparol kompanije Alitalija.

Oluja “Imogen” juče je ostavila nekoliko desetina hiljada Britanaca bez struje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Avion prilikom slijetanja poigravao na vjetru (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2016

LONDON - Usljed snažnog naleta vjetra koji je duvao brzinom od 160 kilometara na čas, pilot aviona kompanije "Alitalija" nedavno je na Gradskom aerodromu u Londonu morao da odloži slijetanje...Na zastrašujućem video snimku koji je danas objavljen na YouTubeu, može se vidjeti kako se letjelica njiše...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.