Pohvale i nagrade za “učenike generacije“

Izvor: RadioCity.rs, 27.Jun.2016, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pohvale i nagrade za “učenike generacije“

Za dvadesetčetvoro učenika generacije osnovnih i srednjih škola sa područja Gradske opštine Medijana tradicionalno je priređen prijem i uručene su im prigodne nagrade.
Anđela Grizelj, najuspešnija učenica OŠ “Sveti Sava“, trudi se da podjednako bude posvećena školi, sportu i drugarima.
„Uz dobru organizaciju imala sam vremena i za učenje, i za druženje i za sport. Potrebno je samo da imamo volju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << i da sebi postavimo dobar cilj.
Ovo mi je podstrek da budem još bolja, da napredujem. Planiram da upišem gimnaziju Bora Stanković, a kasnije možda Astronomiju“, rekla nam je Anđela.
U OŠ “Ratko Vukićević“ ove godine izabrana su dva učenika generacije - Pavle Janevski i Ana Aleksić.
„Dosta mi znači ovo priznanje, jer treba na ovaj način da se izdvoje najbolji učenici. Sada to što si odličan ne znači toliko, a ovako se osećamo posebno. Puno truda sam uložila, ali je važna ravnoteža, nekad se uči, nekad se izlazi, tako da sve može da se postigne. Učenje nam je potrebno za budućnost, te ga ne shvatam kao obavezu“, kaže Ana.

Gradska opština Medijana bogatija je ove godine za 24-oro učenika generacije osnovnih i srednjih škola sa svog područja. Oni su ponos svoje opštine, pa je za najbolje među najboljima tradicionalno priređen prijem i uručene prigodne nagrade.
Predsednik Gradske opštine Medijana Zoran Stojanović čestitao je osnovcima i srednjoškolcima koji su u školskoj 2015/2016. godini zaslužili epitet „učenik generacije“.

„Želim im da nastave putem kojim su pošli. Da uvek budu prvi među prvima. Opština Medijana stipendira najuspešnije studente, prošle ih je godine bilo 21, a nadam se da će neki od vas takođe biti stipendisti svoje opštine. Takođe, pomažemo vrednim đacima preko jendokratne pomoći ili na druge načine koji su dostupni opštini“, rekao je Zoran Stojanović.
Komplet knjiga dobili su učenici i učenice generacije iz 10 osnovnih škola. To su Dimitrije Glukčević, Anastasija Kostić, Anđela Grizelj, Natalija Marković, Pavle Janevski, Ana Aleksić, Nikola Dimić, Jana Maslaković, Vojin Ivković, Petar Georgijev, Tijana Kocić i Stefan Smiljić.
Najbolji srednjoškolci su Danica Treboljevac, Jovana Stanković, Kristina Petrović, Magdalena Mladenović, Stefan Stoilković, Martina Stojkovski, Anđela Krstić, Nikola Blagojević, Milan Miletić, Denis Mehanović, Jana Petrović i Marija Stajić.
Niške osnovne škole „Ratko Vukićević“ i „Vožd Karađorđe“ imale su ove godine po dva učenika osmog razreda koji su se svojim ocenama i zalaganjem izdvojili od ostalih đaka.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.