Počela podjela vode za piće

Izvor: Cafe.ba, 22.Dec.2014, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela podjela vode za piće

Radnici Javnog komunalnog preduzeća "Voda" iz Petrova počeli su jutros isporuku flaširane vode Osnovnim školama "Vuk Karadžić" i "Sveti Sava" u Petrovu i Kakmužu i Srednjoškolskom centru "Petrovo", nakon što je utvrđeno da je voda iz vodovod u tom mjestu zagađena živom.

Raniji nalazi su pokazali da je u gradskom vodovodu u Petrovu pronađeno 20 puta više žive od dozvoljene, odnosno 20 mikrograma po litru, a u Kakmužu 1,8 mikrogram po litru, što je više od >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << maksimalno dozvoljenog jednog mikrograma po litru.

U petak, 19. decembra, banjalučko preduzeće "Venera" doniralo je dva šlepera vode za piće, a dobojski "MBB Đurić" šleper flaširane vode.

Građanima voda neće biti distribuisana do kuća, pa svi koji žele vodu treba da je preuzmu u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta u centru Petrova.

Opština Petrovo od petka nije uspjela da organizuje da voda za piće bude dostavljena građanima, već ih je samo obavijestila da vodu mogu preuzeti, a obavezu distribucije vode prenijela na Crveni krst.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Cafe.ba...






Povezane vesti

U srijedu rezultati superanalize vode u Petrovu

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Dec.2014

PETROVO - Rezultati superanalize vode za piće u Petrovu, koju je obavio Institut za vode iz Bijeljine, biće javnosti poznati u srijedu, 24. decembra, kao i rezultati superanalize koju su obavili stručnjaci Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, saznaje Srna u komunalnom preduzeću "Voda" iz...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.