Izvor: Blic, 25.Avg.2016, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej odlikovao predsednika Kazahstana ordenom Svetog Save

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej uručio je orden Svetog Save prvog stepena predsedniku Kazahstana Nursultanu Nazarbajevu.

Svečanoj dodeli najvišeg priznanja Srpske pravoslavne crkve (SPC) juče je u Patrijaršijskoj rezidenciji u Beogradu prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, saopšteno je na sajtu SPC.

Pročitajte još

U odluci Svetog arhijerejskog sinoda >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << SPC istaknuto je da se najviše odlikovanje dodeljuje Nazarbajevu zbog njegovog doprinosa uspostavljanju iskrenih prijateljskih odnosa između Kazahstana i Srbije, razvijanju ekonomsko-poslovnih odnosa sa kompanijama iz Srbije i posebno zbog uspostavljanja ravnopravnog odnosa prisutnih religija u Kazahstanu.

Nazarbajev je boravio u dvodnevnoj poseti Beogradu, na poziv predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Tom prilikom srpskom kolegi Nazarbajev je uručio orden prijateljstva prvog stepena, a delegacije dve zemlje potpisale su i niz međudržavnih ugovora o saradnji u raznim oblastima.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nazarbajev odlikovan Ordenom Svetog Save prvog stepena

Izvor: RTS, 25.Avg.2016

Patrijarh srpski Irinej uručio je u Patrijaršijskoj rezidenciji u Beogradu Orden Svetog Save prvog stepena Nursultanu Nazarbajevu, predsedniku Republike Kazahstana, saopštila je SPC. . Na sajtu Crkve je objavljeno da u odluci...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.