Nišlije nisu zaboravile ubijenog Vuka Stoiljkovića

Izvor: Mondo, 10.Feb.2016, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišlije nisu zaboravile ubijenog Vuka Stoiljkovića

Dve godine nakon ubistva Vuka Stoiljkovića, zbog kog je niška javnost masovnim protestima pozivala na borbu protiv nasilja, njegova porodica i prijatelji zapalili su sveće u znak sećanja na njega u Parku Svetog Save.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Na dan kada je 22-godišnji Vuk izgubio život njegovi najbliži su paljenjem sveća na msetu ubistva, poručili da ovaj zločin ne sme da se zaboravi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pišu Južnevesti.com.

Vukov ujak Zoran Jovanović kaže da postoji inicijativa da se na mestu ubistva postavi spomen-obeležje koje bi bilo sećanje na Vuka, a predstavljalo bi i apel da se slično nasilje nikad ne dogodi. Međutim, za to, kaže, nemaju podršku gradonačelnika.

Jovanović objašnjava da, iako postoje idejno rešenje koje je prihvaćeno i peticija koju je potpisalo 3.000 ljudi, kao i obećanje gradonačelnika Zorana Perišića, ipak nema pomaka u toj zamisli.

U decembru prošle godine Viši sud u Nišu zaključio je da je Dimitrije Stevanović "sa umišljajem" ubio Vuka Stojiljković i nepravosnažno ga osudio na 12 godina i 6 meseci zatvora.

Kako kaže Vukov ujak Zoran Jovanović, porodica nije primila pismenu odluku suda, te još ne može da se žali na visinu izrečene kazne.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.