Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Feb.2015, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija: 40 migranata povređeno u nesreći na autoputu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 5 h na auto-putu Leskovac-Vranje povređeno je 40 migranata. Vozač pobegao sa mesta nesreće, saopštio je MUP.

Kako za B92 rečeno u opštoj bolnici u Leskovcu, zbrinuto je 37 osoba, od kojih su četiri osobe transportovane u Niš, a četiri u Beograd, u kritičnom stanju i sa teškim povredama.

RTS je ranije javila da pet migranata ima povrede koje su opasne po život, a reč je povredama kičmene moždine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << i krvarenju u mozgu.

Načelnik leskovačke bolnice Milan Stojković rekao je da je mnogo migranata zadobilo prelome, povrede mekog tkiva, ali i kičme. U nekoliko slučajeva, potvrdio je on, došlo je i do prekida kičmene moždine.

U leskovačkoj bolnici kažu da se ovakva nesreća ne pamti.

Migranti su iz Nigerije, Bangladeša i Sirije i ilegalno su ušli u Srbiju, a verovatno su krenuli ka Mađarskoj i EU.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Sletio kombi pun migranata, 40 povrijeđenih

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2015

LESKOVAC - U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko pet časova na auto-putu kod sela Donje Krajince povrijeđeno je 40 ljudi, od kojih 20 imaju teže povrede...Nesreća se dogodila na dionici puta od Grdelice ka Nišu kada se prevrnulo vozilo koje je bilo prepuno migranata, javlja RTS...Pet...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.