Snažan zemljotres pogodio Japan

Izvor: Blic, 30.Maj.2015, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres pogodio Japan

Snažan ali i izuzetno dubok zemljotres od 7,8 stepeni pogodio je danas podmorje na jugoistoku Japana, kod arhipelaga Ogasavara, a zvaničnici kažu da nema opasnosti od cunamija.

Epicentar zemljotresa bio je na oko 874 kilometara od prestonice Tokija, u Tihom okeanu, preneo je AFP.

Prema navodima japanske meteorološke agencije, zemljotres >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je bio na dubini od 590 kilometara, dok američki geološki zavod pominje dubinu od 678 kilometara i jačinu od 7,8 stepeni. Japanski javni TV servis HNK je javio da trenutno nema izveštaja o eventualnoj šteti ili žrtvama.

Meteorološka agencija nije izdala opasnost od cunamija zbog izuzetne dubine zemljotresa. Ostrva Ogasavara nalaze se na oko 1.000 kilometara južno od Tokija.

Snažan potres zatresao je zgrade u japanskoj prestonici, usled čega se se aktivirali alarmi na automobilima.

Potres je trajao oko minut vremena i dogodio se oko 20.30 časova po lokalnom vremenu.

Japan se nalazi na području koje je izuzetno seizmološki aktivno.

U snažnom zemljotersu koji je pogodio ovu zemlju 11. marta 2011. poginulo je gotovo 20.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Japanu,   Cunami u Japanu

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snažan zemljotres pogodio Japan

Izvor: Vesti-online.com, 30.Maj.2015

Snažan zemljotres jačine 7,8 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je u subotu Japan, saopštio je američki Geološki zavod...Epicentar zemljotresa bio je na oko 874 kilometara od prestonice Tokija, u Tihom okeanu, preneo je AFP...Pacifički centar za upozoravanje na cunami saopštio je da je zemljotres...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.