SAD: Odnosi s Izraelom nisu u krizi

Izvor: B92, Tanjug, 16.Mar.2010, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Odnosi s Izraelom nisu u krizi

Tel Aviv, Vašington -- Američka državna sekretarka Hilari Klinton smatra da Izrael mora dokazati da je posvećen mirovnom procesu i odbacuje sugestije o krizi u odnosima SAD i Izraela.

Američki i izraelski zvaničnici razmatraju "korake za koje mislimo da će demonstrirati neophodnu posvećenost procesu", rekla je Klintonova, prenose izraelski mediji. Ona je dodala da Obamina administracija čeka odgovor Izraela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako da se popravi šteta naneta prošlonedeljnom objavom nove izgradnje kuća u istočnom Jerusalimu.

Istovremeno, Klintonova smatra da veze između SAD i Izraela nisu u opasnosti.

"Apsolutno smo posvećeni izraelskoj bezbednosti. Imamo blisku, nepokolebljivu vezu između Sjedinjenih Država i Izraela", rekla je Klintonova na brifingu za novinare, ublažavajći retoriku nakon nekoliko dana posle oštre diplomatske prepirke zbog najave Izraela o novoj izgradnji domova za Jevreje u okupiranom delu Jerusalima.

Ona je istovremeno apelovala na Hamas da se uključi u mirovni proces, izrazivši zabrinutost SAD da su "glasovi umerenjaštva podriveni u ovom trenutku u Gazi".

"Palestinska uprava je donela odluku da se bavi Izraelom, da ide napred na putu mira pre nekoliko godina i mi bismo pozdravili da Hamas donese istu odluku", rekla je Klintonova.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Klinton: Izrael mora pokazati predanost miru

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Mar.2010

Američki državni seketar Hilari Klinton izjavila je u utorak kako Izrael mora delima dokazati predanost mirovnom procesu na Bliskom istoku, odbacivši ocene da su američko-izraelski odnosi u krizi. Klinton je kazala da američki i izraelski dužnosnici vode intenzivne razgovore o tome kako popraviti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.