Ponovo jak zemljotres u Čileu

Izvor: Blic, 11.Mar.2010, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo jak zemljotres u Čileu

Tri jaka zemljotresa, od kojih je najjači bio 7,2 stepena Rihterove skale, danas su potresla centralni deo Čilea.

Izveštaja o šteti nema. Mornarica Čilea ukinula je ranije izdato upozorenje na pojavu cunamija nakon što su se dva snažna potresa usled smirivanja tla osetila u prestonici Santjagu, neposredno pošto je novi predsednik Sebastijan Pinera trebalo da položi zakletvu.

Zemljotresi su zatresli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Santjago i uznemirili zvanice u priobalnom gradu Valparaisu, na inauguraciji novog predsednika.

Upozorenje na cunami je još na snazi samo za Uskršnje ostrvo.

Zemljotres jačine 8,8 stepeni Rihterove skale potresao je Čile 27. februara, a usledilo je još 268 potresa. Poginulo je 497 ljudi, a materijalna šteta je velika.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ponovo jak zemljotres u Čileu

Izvor: Večernje novosti, 11.Mar.2010

Tri zemljotresa, od kojih je najjači bio 7,2 stepena Rihterove skale, danas su potresla centralni deo Čilea

Nastavak na Večernje novosti...

Ponovo jak zemljotres u Čileu

Izvor: NaDlanu.com, 11.Mar.2010

SANTJAGO, 11. marta 2010. (Beta-AP) - Tri jaka zemljotresa, od kojih je najjači bio 7,2 stepena Rihterove skale, potresla su četvrtak centralni deo Čilea. Izveštaja o šteti nema, a izdato je upozorenje na opasnost od poplavnog talasa, cunamija. Zemljotresi su zatresli i glavni grad Santjago...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.