Jak zemljotres u južnom Pacifiku

Izvor: B92, 21.Okt.2011, 23:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak zemljotres u južnom Pacifiku

Nuku Alofa -- Snažan zemljotres jačine 7,6 stepeni Rihterove skale pogodio je novozelandska ostrva Kermadek u južnom Pacifiku.

Epicentar potresa bio je na 180 kilometara od ostrva Raul, na dubini od oko 35 kilometara, saopštio je američki Centar za geološka istraživanja.

Ova oblast je oko 1.200 kilometara udaljena od novozelandskog Severnog ostrva.

Za sada nema podataka o žrtvama ili šteti i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nije izdato upozorenje na cunami, preneo je AFP.

Ipak, Pacifički centar za upozorenje na cunami saopštio je da bi, tokom sledećih nekoliko sati, moglo da dođe do bezopasnih promena nivoa mora.

Novi Zeland se nalazi se u pacifičkom "vatrenom prstenu", zoni poznatoj po čestoj seizmičkoj aktivnosti i zemljotresima.

Drugi po veličini grad Krajstčerč, uništio je u februaru zemljotres jačine 6,3 stepena Rihterove skale, u kojem je poginula 181 osoba, pošto se većina zgrada srušila, oslabljena ranijim potresom, u septembru 2010. godine.
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snažan zemljotres registrovan u Pacifiku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Okt.2011

Zemljotres snage 7,6 stepeni po Rihteru dogodio se danas u južnom dijelu Pacifika, 870 kilometara od obale Tonge, ali za sada nema izvještaja o šteti ili povrijeđenima. Američki geološki institit navodi da se zemljotres dogodio na dubini od 39 kilometara. Pacifički centar za uzbunjivanje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Snažan zemljotres u Pacifiku kod Tonge

Izvor: Blic, 22.Okt.2011, 00:10

Snažan zemljotres jačine 7,6 stepeni Rihterove skale pogodio je danas južni Pacifik nedaleko od ostrvske države Tonga, a za sada nema izveštaja o eventualnim razaranjima ili žrtvama...Prema izveštaju američkog Geološkog instituta, epicentar zemljotresa bio je na dubini od 39 kilometara i na...

Nastavak na Blic...

Jak zemljotres u Pacifiku

Izvor: Radio 021, 22.Okt.2011

Snažan zemljotres jačine 7,6 stepeni Rihterove skale pogodio je novozelandska ostrva Kermadek u južnom Pacifiku.

Nastavak na Radio 021...

Veoma jak zemljotres na Pacifiku

Izvor: NaDlanu.com, 22.Okt.2011

NUKU'ALOFA, 22. oktobra 2011. (Beta-AP) - Veoma jak zemljotres dogodio se na južnom Pacifiku nadomak ostrva Tonga, ali nema izveštaja o šteti... NUKU'ALOFA, 22. oktobra 2011. (Beta-AP) - Veoma jak zemljotres dogodio se na južnom Pacifiku nadomak ostrva Tonga, ali nema izveštaja o šteti.Američko...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.