Dva jaka zemljotresa u Mjanmaru, poginulo najmanje 13 ljudi

Izvor: Blic, 11.Nov.2012, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva jaka zemljotresa u Mjanmaru, poginulo najmanje 13 ljudi

Još jedan potres, jačine 5,6 stepeni Rihterove skale, pogodio je danas Mjanmar, samo nekoliko sati posle zemljotresa u kojem je, u istoj oblasti, poginulo najmanje 13 ljudi, saopštio je američki Centar za geološka istraživanja.

Najmanje 13 osoba je poginulo, a 40 povređeno, u zemljotresu jačine 6,8 stepeni Rihterove skale koji je danas registrovan blizu Mandalaja, drugog po veličini grada u Mjanmaru, u centralnom delu jedne od najsiromašnijih zemalja u Aziji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << saopštila je nevladina organizacija "Sejv d čildren".

Među poginulima su četiri radnika koja su radila na izgradnji jednog mosta i dve osobe koje su izgubile život kada se srušio manastir severno od Mandalaja. Još šestoro ljudi je poginulo u gradu Sint Ku u regionu Sagaing, a jedna osoba je stradala u Mandalaju.

Američki geološki zavod je saopštio da je epicentar bio oko 60 kilometara

severozapadno od Mandalaja na dubini od samo 10 kilometara.

Zvaničnik zadužen za meteorologiju u Mandalaju izjavio je da je epicentar zemljotresa, koji se dogodio jutros u 7:41 po lokalnom vremenu, bio blizu grada Švebo. Region je kasnije potreslo nekoliko snažnih naknadnih potresa, ali nema izveštaja o većoj šteti u Mandalaju.

Stanovnici Bangkoka, prestonice susednog Tajlanda, takođe su osetili potres, navodi Rojters.

- Nikada nisam osetio tako snažan potres. Takođe sam čuo buku i svetlo je nestalo. Ne znam kolika je šteta - rekao je jedan stanovnik Mandalaja.

Lokalni mediji su objavili da se srušio poluizgrađeni most preko reke Iravadi između Kjauk Mjaunga i Singua.

Državna televizija nije pomenula štetu, a lokalni mediji su objavili da je pričinjena manja šteta u nekoliko oblasti oko Mandalaja, uključujući grad Amarapur koji je popularan među turistima zbog manastira i najdužeg mosta od tikovine u svetu. Mediji su javili da su oštećene tamošnje pagode.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još jedan snažan potres u Mjanmaru

Izvor: Press, 11.Nov.2012

Još jedan potres, jačine 5,6 stepeni Rihterove skale, pogodio je danas Mjanmar, samo nekoliko sati posle zemljotresa u kojem je, u istoj oblasti, poginulo najmanje 13 ljudi, saopštio je američki Centar za geološka istraživanja...Centar potresa bio je na dubini od devet kilometara i na udaljenosti...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.