Titovdan kao porodična slava

Izvor: Vesti-online.com, 30.Nov.2015, 04:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Titovdan kao porodična slava

Već četvrt veka porodica Kamaljević iz rudničkog sela Dragolj, pored krsne slave Svetog Nikole, kada lome slavski kolač, slave i 29. novembar kao Titovdan. Tada ugoste više od 50 gostiju sa različitim partijskim knjižicama, jer Kamaljevići uživaju ugled dobrih i poštenih domaćina koji su ostali dosledni svojim uverenjima iz vremena Josipa Broza Tita i velike Jugoslavije.

Titovdan je pre četvrt >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << veka počeo da slavi Radisav Kamaljević (83) u ime zakletve koju je još kao vojnik dao svom vrhovnom komandantu Josipu Brozu, a slavu su nastavili i njegov sinovi Luka i Dragan, koji je i osnivač SPS-a u Gornjem Milanovcu i opštinski odbornik.

Međutim, ove godine na slavi u Kamaljevićima nije bilo gostiju iz SPS-a iz Gornjeg Milanovca jer je Dragan Kamaljević u svojstvu opšinskog većnika kritikovao rad direktora Javnog preduzeća za puteve Jovice Carevića, inače predsednika milanovačkog SPS-a. Zbog toga je Dragan Kamaljević brzopotezno isključen iz SPS-a. No, ni isključenje iz partije, kao ni raspad

Jugoslavije, nisu pokolebali Kamaljeviće da nastave da slave Titovdan.

- Mi Kamaljevići poštujemo svoja uverenja i vreme kada je svima u državi bilo mnogo bolje nego što je danas - kažu Radisav i Dragan.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.