Uhapšen novopazarac zbog krijumčarenja cigareta

Izvor: Cafe.ba, 05.Okt.2015, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen novopazarac zbog krijumčarenja cigareta

- Crnogorska policija i carinici uhapsili su državljanina Srbije čiji su inicijali E.S. /24/ iz Novog Pazara, osumnjičenog za krijumčarenje cigareta, čime je budžet države Crne Gore oštećen za 60.000 evra.

U zajedničkom saopštenju uprava policije i carina Crne Gore navodi se da se sumnja da je E.S. sa kamiona novopazarskih registarskih oznaka neovlašćeno skinuo carinsku plombu.

"U ovom vozilu tada se nalazilo 1.000 kilograma cigareta /550 kilograma marke >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << `vinsent` i 450 kilograma marke `merhaba`/ ukupne vrijednosti 6.500 evra, bez akicznih markica, a za koje je akciza trebalo da bude plaćena u zemlji uvoza, Makedoniji. E.S. je trebalo da sa kamionom i cigaretama istupi na graničnom prelazu Kula i izveze ovu robu iz Crne Gore za Makedoniju", navodi se u saopštenju.

Umjesto toga on je, kako se sumnja, ove cigarete istovario na području opštine Rožaje, čijim je ilegalnim prometom na crnogorskom tržištu pričinjena šteta budžetu Crne Gore u iznosu od 60.000 evra na ime neplaćenih akciza i drugih dažbina.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novopazarac švercovao cigarete

Izvor: Blic, 06.Okt.2015, 00:01

Crnogorska policija i carinici uhapsili su državljanina Srbije čiji su inicijali E.S. (24) iz Novog Pazara, osumnjičenog za krijumčarenje cigareta, čime je budžet države Crne Gore oštećen za 60.000 evra...U zajedničkom saopštenju uprava policije i carina Crne Gore navodi se da se sumnja da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.