Sarajevo: Bivši ministar Esed Radeljaš u pritvoru još dva meseca

Izvor: Blic, 26.Apr.2017, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sarajevo: Bivši ministar Esed Radeljaš u pritvoru još dva meseca

Kantonalni sud u Sarajevu produžio je pritvor optuženom Esedu Radeljašu za još dva meseca, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako je objašnjeno, pritvor može trajati do 26. juna ili do nove odluke kantonalnog suda u Sarajevu.

Podsećamo, Esed Radeljaš, Jasmina Horo, Nedžad Kapetanović, Jusuf Čaušević i Damir Hadžić koji se terete za više krivičnih dela izjasnili su se u januaru da nisu krivi, prenosi Klix.ba.

Tužilaštvo Kantona >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sarajevo, bivšeg ministra privrede Bosansko- podrinjskog kantona, Eseda Radelješa tereti za krivična dela overavanje neistinitog sadržaja, podstrekavanje na zloupotrebu položaja te pranje novca i davanje dara ili drugih oblika koristi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Zadobio više od 40 udaraca: Jedan od osumnjičenih za brutalno ubistvo Seada Hajdarevića pušten iz pritvora

Izvor: Blic, 27.Apr.2017, 15:40

Kantonalni sud Tuzla juče je za još dva meseca produžio pritvor Nerimu Mulasalihoviću (46), dok je Fehim Zulić (32), nakon što je proveo mesec u pritvoru, pušten na slobodu, potvrđeno je u Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona...Reč je o dvojici muškaraca koji su osumnjičeni za brutalno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.