Izvor: Blic, 28.Avg.2016, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salkić pozvao PIK da spreči “destrukciju BiH”

Potpredsednik RS, Ramiz Salkić, pozvao je danas Savet za implementaciju mira u BiH (PIC) da spreči, kako je naveo, destrukciju države BiH, upozorivši da je na sceni otvoreno kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma "koje preti najozbiljnijim posledicama trajno dovodeći u pitanje teško stečeni mir".

Salkić je ovo rekao danas, prilikom boravka u Podrinju, gde se sastao s građanima koji su izrazili zabrinutost zbog opsežne policijske vežba na granici BiH, u kojoj sudeluju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << policijske jedinice RS i Srbije.

- Savet za implementaciju mira u BiH preuzelo je 1995. godine u Dejtonu obavezu da spreči svako kršenje mirovnog sporazuma kojim je okončan rat u BiH. Ta obaveza nije prestala do danas kada na sceni imamo otvorene napade na ustavni poredak zemlje, pretnje otcepljenjem i sve češću prisutnost govora mržnje, kojim se iz srpskih političkih krugova stanovništvo potiče na kršenje mira i negiranje države BiH - naveo je Salkić.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Potpredsednik RS: Zabrinjavajuće zveckanje oružjem na Drini

Izvor: RTS, 28.Avg.2016

Ovih dana smo "svedoci zabrinjavajućeg zveckanja naoružanjem na Drini, u okviru policijskih vežbi, čime se mogu dovesti u krizu dobrosusedski odnosi BiH i Srbije", rekao je potpredsednik RS Ramiz Salkić. . Salkić je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.