Prva žrtva mišje groznice

Izvor: Cafe.ba, 30.Avg.2014, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva žrtva mišje groznice

Podgoričanin, čiji su inicijli G.P, koji se u Kliničkom centru Crne Gore liječio od mišje groznice, preminuo je nakon komplikacija izazvanih tom bolešću, potvrđeno je iz Kliničkog centra.

Načelnik Odjeljenja za nefrologiju Marina Ratković izjavila je novinarima da je kod pacijenta došlo do brzog pogoršanja stanja i da je bolest zahvatila vitalne organe.

Zbog ozbiljnosti stanja u kojem se pacijent nalazio odmah je sazvan konzilijum u kojem je učestvovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << 20 ljekara iz Kliničkog centra različitih specijalnosti, koji su sagledali kliničko stanje pacijenta i donijeli odluku o daljim modalitetima liječenja.

"Nažalost, kod pacijenta je došlo do razvoja velikih i veoma ozbiljnih komplikacija koje su ga vitalno ugrozile i zbog čega je, uprkos intezivnom liječenju i tretmanu, došlo do smrtnog ishoda", rekal je Ratkovićeva.

Ona je objasnila da je zbog, mogućeg brzog razvoja komplikacija, bitno rano prepoznavanje bolesti i preduzimanje odgovarajućih dijagnostičkih i terapijskih mjera.

Ratkovićeva je navela da je smrtnost od hemoragijske groznice i dalje 13 odsto, što nije zanemarljivo. Iz Instituta za javno zdravlje su saopštili da su od početka godine do juče dobili 27 prijava mišje groznice i jedan smrtni ishod.

Pet oboljenja je zabilježeno u Beranama, po četiri u Bijelom Polju, Plužinama i Kolašinu, po dva u Šavniku, Mojkovcu, Plavu i Nikšiću, te po jedan u Podgorici i Rožajama.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.