POBEDA GRAĐANSKE INICIJATIVE U BANJALUCI Igralište u Boriku spaseno, nova lokacija za gradnju crkve

Izvor: Blic, 31.Maj.2016, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POBEDA GRAĐANSKE INICIJATIVE U BANJALUCI Igralište u Boriku spaseno, nova lokacija za gradnju crkve

Dečje igralište u banjalučkom naselju Borik biće obnovljeno, a Gradska uprava mora naći novu lokaciju za gradnju pravoslavne crkve, odlučila je danas Skupština Grada Banjaluka.

Odbornici su jednoglasno usvojili zahtev Građanske inicijative za Borik, kojom su aktivisti, podržani peticijom sa potpisima 5.110 sugrađana, tražili da se odustane od izmene regulacionog plana tog naselja i gradnje crkve i pratećeg objekta od 1.000 kvadrata na zelenoj površini na kojoj se nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedino dečje igralište u Boriku.

Usvajanje ovakve odluke nakon skoro godinu dana građanske borbe, popraćeno je aplauzom u Skupštini, uz ocenu da je ovo prva pobeda građanskog aktivizma u Banjaluci.

Na predlog odbornika opozicije Zorana Talića usvojen je i zaključak da se u rebalansu budžeta planira novac za obnovu i proširenje igrališta u Boriku.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.