Izvor: Blic, 25.Sep.2016, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osmanović: Očekujem da Incko sankcioniše vlasti RS

Ministar civilnih poslova BiH i zamenik predsednika SDA Adil Osmanović rekao da su vlasti RS održavanjem referenduma direktno prekršile Ustav Bosne i Hercegovine i Dejtonski mirovni sporazum.

On je naglasio kako očekuje da će visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko da sankcioniše sve one koji su prekršili Ustav BiH, piše Klix.ba.

- Očekujem i reakciju Tužilaštva BiH koje je nakon jasne odluke Ustavnog suda BiH obavezno da procesuira sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << one koji se upuštaju u kršenje zakona. U protivnim ako ne bi bili povučeni takvi potezi, to bi bila jedna vrsta ohrabrenja kako aktuelnim vlastima u RS tako i budućim pa da pokrenu neke nove referendume - kazao je Osmanović.

Istakao je da je održavanje ovog referenduma pokazalo u kakvom se stanju nalaze naše državne institucije koje su po Ustavu BiH i zakonima dužne da čuvaju ustavno-pravni poredak BiH.

- Sve to pokazuje da će posle ovog referenduma biti itekako puno posla kako bi se te institucije bolje pozicionirale i ojačale kako ne bi više dolazilo do ovakvih grubih kršenja Ustava, zakona i Mirovnog sporazuma - rekao je Osmanović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Održavanjem referenduma prekršen Ustav BiH: Poraz međunarodne politike i pravosudnog sistema države

Izvor: SandzakPress.net, 26.Sep.2016, 10:58

BiH – Vlasti u Republici Srpskoj su provođenjem referenduma o Danu RS-a prekršile Ustav BiH, a samim tim i Dejtonski mirovni sporazum. Institucije BiH, isto kao i međunarodna zajednica, pokazale su se nemoćnim da zaštite Ustav BiH čime je dodatno poljuljano povjerenje građana BiH u funkcionisanje...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.