Na sarajevski aerodrom sleteo prvi avion iz Rijada, pojedini putnici MORAJU NAZAD zbog problema s vizama

Izvor: Blic, 23.Jun.2017, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na sarajevski aerodrom sleteo prvi avion iz Rijada, pojedini putnici MORAJU NAZAD zbog problema s vizama

Na međunarodni aerodrom Sarajevo sleteo je prvi avion kompanije „Nesma Airlines“ koji je trebao od danas svakodnevno prevoziti putnike na relaciji Rijad-Sarajevo.

- Sretan sam što sam na prvom letu iz Rijada u Sarajevo. Ovo je prvi let u istoriji koji je direktno došao iz Rijada u Sarajevo, ali nažalost upravo su mi rekli da će neke putnike vratiti odmah istim letom u Rijad jer imaju probleme s vizama. To će uništiti turizam i investicije ovde. Mi smo već otkazali 24 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << leta za BiH, a sa ovakvom situacijom planiramo otkazati još letova, planiramo otkazati buduće investicije i zatvaramo neke kompanije - rekao je investitor i predstavnik Al Šidi grupacije u Rijadu, Anas Al Šidi koji je doleteo prvim direktnim letom.

Podsećamo, Al Šidi bi prema informacijama do kojih je Klix.ba došao mogao izvesti povlačenje iz BiH, zbog čega bi veliki broj radnika mogao ostati bez posla.

Grupacija Al Šidi, pored već postojećih i ostvarenih investicija, ovog leta planirala je širiti svoje poslovanje u saradnji sa Aviokompanijom "Nesma Airlines" iz Egipta kroz otvaranje vrata Bosne i Hercegovine turistima, poslovnim ljudima i potencijalnim investitorima iz Saudijske Arabije.

Letovi, koji traju između pet i po i šest sati, trebali bi se obavljati svaki dan avionom Airbus A319. Ipak, s obzirom na novu situaciju sa vizama, ostaje pitanje da li će se svakodnevni letovi uopšte održavati.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.