Crnadak: “Nadam se da ova neugodna situacija neće poremetiti odnose Izraela s BiH i Srpskom”

Izvor: Blic, 22.Apr.2017, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnadak: “Nadam se da ova neugodna situacija neće poremetiti odnose Izraela s BiH i Srpskom”

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine, i član Partije demokratskog progresa uoči današnjeg susreta s ambasadorom Izraela u BiH, Boazom Rodkinom ponovio da ovo predstavništvo u Izraelu ne postoji.

- Verovatno će to biti jedna od stvari o kojima će razgovarati, nadam se da ova neugodna situacija neće poremetiti odnose Izraela s BiH i RS. Ovde nije u pitanju ni Crnadak ni PDP. BiH ima vrlo dobre odnose s Izraelom. Vlada Izraela je rekla je gospodin Livne persona non >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grata u institucijama te zemlje - kazao je Crnadak nakon sednice Glavnog odbora PDP komentarišući nastavak trakavice oko navodnog predstavništva Republike Srpske u Izraelu.

Podsećamo, ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak pozvao je pre nekoliko dana premijerku Republike Srpske, Željku Cvijanović, da hitno preduzme odgovarajuće mere i spreči, kako kaže, dalje urušavanje ugleda RS i BiH zbog "predstavništva Republike Srpske u Izraelu, koji u toj zemlji ne postoji već dve godine".

U pismu upućenom premijerki RS, Crnadak navodi da je zvanično obavešten da su izjave visokog funkcionera izraelskog Ministarstva vanjskih poslova Dana Oriana o Predstavništvu RS autentične i istinite, te da predstavljaju zvaničan stav institucija Izraela, odnosno da Predstavništvo u toj zemlji ne postoji već dve godine, da nema nikakvih aktivnosti, te da se "bivši šef bivšeg predstavništva lažno predstavlja".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Crnadak i Rodkin o unapređenju bilateralnih odnosa, Dodik traži da se ustanovi vjerodostojnost pisma

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2017

BANJALUKA - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak rekao je danas u Banjaluci tokom susreta sa izraelskim ambasadorom za BiH Boazom Rodkinom da je BiH opredijeljena za dalje unapređenje i osnaživanje odnosa sa Izraelom...Crnadak je naglasio da je to posebno potvrđeno nedavnom posjetom predsjedavajućeg...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.