VIDEO: Haos na ulicama Skoplja

Izvor: Vesti-online.com, 06.Maj.2015, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Haos na ulicama Skoplja

Najmanje 19 ljudi, među kojima 15 policajaca i jedan fotograf, povređeno je u sutorak uveče u sukobima policije i demonstranata u Skoplju, javlja AFP.

Policija je upotrebila suzavac i vodene topove da bi rasterala oko 1.000 ljudi koji su više časova protestovali ispred sedišta Vlade u Skoplju nakon što je lider najuticajnijeg opozicionog Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoran Zaev obelodanio da je Martina Neškovskog pre gotovo četiri godine ubio policajac na dužnosti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
Situacija u Skoplju od jutros je mirna, ali za večeras su zakazane nove demonstracije, javio je reporter B92 iz Skoplja.

Uzvikujući "ubice, ubice" i tražeći ostavku premijera Nikole Gruevskog demonstranti su bacali kamenice i polomili prozore na zgradi vlade, polupali nekoliko policijskih vozila i zapalili nekoliko kontejnera.

Povređeno je 15 policajaca, rekao je za AFP portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Ivo Kotevski i dodao da su demonstranti bacali na policiju teške predmete i da bi broj povređenih mogao biti veći.

Policija je privela najmanje četiri osobe, javlja skopska televizija Nova.

Policija je intervenisala i kako bi isterala građane iz dvorišta Vlade, a srušena je i polovina ograde, ali je policija postavila novi kordon.

Kako su preneli mediji, jedan čovek u civilu je prenet u bolnicu sa težim povredama.

Pošto je policija vodenim topovima razjurila demonstrante okupljene ispred vlade, oni su se razbili u nekoliko grupa, a nekoliko stotina građana zaustavilo je saobraćaj kod Sabornog hrama, javlja televizija NOVA.

Posle intervencije policije, broj demonstranata značajno se smanjio.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.