Ulcinj: Hapšenja zbog izazivanja velikog požara

Izvor: Mondo, 27.Avg.2016, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulcinj: Hapšenja zbog izazivanja velikog požara

Na brdu Bijela Gora u Ulcinju buknuo je veliki požar koji je ugrozio više kuća. Vatrena stihija progutala dve kuće. Situacija potpuno haotična, kažu nadležni.

Ulcinjska policija privela je troje osumnjičenih za izazivanje požara.

Požar na Bijeloj Gori gase udruženo vatrogasne jedinice iz Ulcinja, Bara, Petrovca i Budve, kao i iz vazduha "dromaderi" i helikopteri, ali još uvek nije pod kontrolom.

U pomoć je priskočilo i više građana ali se požar >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i dalje širi. Načelnik ulcinjske Službe zaštite i spašavanja Fljamur Selović rekao je da je situacija na terenu potpuno haotična, i da je vatrena stihija već progutala dva pomoćna drvena objekta.

Predsednik Opštine Ulcinj Nazif Cungu izjavio je za RTCG da je situacija pod kontrolom i da nema mesta panici. On je dodao da se malo zakasnilo sa upotrebom "dromadera" i helikoptera u gašenju požara ali da su vatrogasci iz Ulcinja, Bara, Budve i Podgorice uspeli da spreče širenje vatre prema 55 stambenih kuća.

U toku noći se očekuje da vetar promeni pravac ka severoistoku što bi moglo izazvati širenje požara u pravcu Valdanosta.

Selović je, međutim, rekao da se ne može reći da je požar pod kontrolom.

"Požar se širi prema centru grada. Ne može se reći da je pod kontrolom naročito zbog jakog vetra. Uz mnogo sreće smo uspeli da spasimo pedesetak stambenih objekata tako da je vatra progutala samo dve drvene kućice", rekao je Selović i naveo da je požar buknuo u 12.30.

POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE:

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

BUKTI STRAVIČAN POŽAR U ULCINJU: Ugrožene kuće, ljudi s plaže snimaju vatrenu stihiju! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Avg.2016

Na brdu Bijela Gora u Ulcinju buknuo je veliki požar koji je ugrozio više kuća!..Požar nije pod kontrolom zbog čega su vatrogasnoj jedinici iz Ulcinja u pomoć priskočile kolege iz Bara...Gori Ulcinj pic.twitter.com/VqYG1bQzqb..— Tugče (@lajellena) August 27, 2016..Prema pisanju crnogorskih...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.