Saslušan slavljen Srbin: Gradonačelniku Ljubljane Zoranu Jankoviću preti osam godina zatvora! (FOTO, VIDEO)

Izvor: S media, 27.Sep.2012, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saslušan "slavljen Srbin": Gradonačelniku Ljubljane Zoranu Jankoviću preti osam godina zatvora! (FOTO, VIDEO)

Gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković vratio se na svoje radno mesto, pošto je policija završila ispitivanje. Ovu informaciju potvrdio je njegov advokat Aleksander Čeferin. Janković se sa još četiri osobe sumnjiči za korupciju.

Policija je ranije danas pretražila kuću Zorana Jankovića, njegovog sina Jure, ali i još 21 lokaciju u gradu. Kako javljaju slovenački mediji, policija je čak zapečatila i ulaze u kancelarije gradske vlasti, tako da zaposleni ne mogu da uđu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na posao.

Janković uhapšen na dan kada je dobio unuku

Do sada je privedeno pet osoba među kojima je i sam gradonačelnik Ljubljane. Njegov sin, Jure Janković, je prema poslednjim informacijama pušten iz pritvora. Zanimljivo je da je Jankovićev drugi sin, Damjan, koji se nalazi u pritvoru danas postao otac, pošto je njegova žena Ursula rodila devojčicu.

Za šta se tereti Janković?

Policija je saopštila da su pretrage i privođenja deo predistražnog postupka u kom se prikupljaju podaci povezani sa više krivičnih dela iz privrednog kriminala i korupcije. Nezvanično se, međutim, piše da se radi o aferama sa prodajom zemljišta i gradnjom sportskog centra "Stožice".

Slovenački mediji prenose da se vodi krivična istraga o više krivičnih dela, među kojima je i pronevera novca iz fondova Evropske unije. Za ovo delo predviđena je amksimalna kazna od osam godina zatvora.

Podsećamo, mediji su u avgustu pisali da je Poreska uprava osumnjičila Jankovića za zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje poslovnih papira i prevaru kreditora, podsetila je agencija STA.

Janković i njegova koalicija "Pozitivna Slovenija" osvojili su najveći broj glasova na parlamentarnim izborima u decembru prošle godine.

Međutim, Janković nije uspeo da formira vladu.

Stranka odbacuje navode da je uhapšen

Stranka gradonačelnika Ljubljane za S media: Zoran Janković nije uhapšen!

Iz stranke gradonačelnika Ljubljane i nesuđenog premijera Slovenije Zorana Jankovića S media portalu rečeno da on i njegovi sinovi nisu uhapšeni.

Opširnije pročitajte OVDE.

(Jutarnji list, Tanjug)

Foto: 24ur.cor (Damjan Žibert)

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Uhapšen gradonačelnik Ljubljane zbog korupcije

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2012

Lider slovenačke opozicije i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković uhapšen je u jednoj od najvećih istraga o korupciji, saopštila je slovenačka policija. Kasnije tokom dana je pušten, a istraga se odnosi na izgradnju centra Stožice.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.